Σήκωσαν τη σημαία της… επανάστασης στη Σάμη, Αμίτση, Σπαθής και Κοκκόλης πήγαν κόντρα στους επικεφαλείς τους και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Τεράστια πολιτική σημασία είχε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης, όπου συζητήθηκε το θέμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού, το οποίο πέρασε με πλειοψηφία 13-7, αλλά αξίζει να μείνουμε σε αυτούς που διαφώνησαν.
Νωρίτερα, πριν από τη συνεδρίαση υπήρξε επαφή των αρχηγών των παρατάξεων, όπου με εξαίρεση τον Νίκο Αθανασάτο της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι υπόλοιποι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, Μάκη Μονιά, είχαν εκφραστεί θετικά για τη συμμετοχή του Δήμου Σάμης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Οι Δήμοι Αργοστολίου και Ιθάκης είχαν ήδη θετική απόφαση μέσω των Δημοτικών τους Συμβουλίων, ενώ αρνητική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου. Έμενε λοιπόν ο Δήμος Σάμης για να γίνει το… σκορ είτε 3-1 είτε 2-2 και πλήρη διάσταση απόψεων των τεσσάρων Δήμων του νομού μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με πλειοψηφία 13-7 να συμμετάσχει τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Νομού Κεφαλονιάς, πλην Λακεδαιμονίων, δηλαδή των Ληξουραίων. Από το Συμβούλιο απουσίαζε η πρόεδρος, Αριστέα Αμίτση και χρέη προέδρου έκανε ο αντιπρόεδρος, Πολυχρόνης Δενδρινός. Η απουσία αυτή είχε τη σημασία της.
Η κα Αμίτση είχε εκφράσει στον Δήμαρχο, Μάκη Μονιά, την άποψη ότι δεν συμμερίζεται τις θέσεις τους και είναι ενάντια στον Αναπτυξιακό Οργανισμό. Με δεδομένο ότι οι δύο πρώην Αντιδήμαρχοι, Νίκος Ρασσιάς και Εριγώνη Βαλσάμου, ήδη λειτουργούν ως ανεξάρτητοι και ψήφισαν κατά του Αναπτυξιακού, η κα Αμίτση προτίμησε να μείνει στο σπίτι για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα εντός της Δημοτικής Αρχής. Ο Νίκος Αθανασάτος ήταν κατά από την αρχή και το ξέραμε. Ωστόσο, προβληματισμός επικράτησε όταν σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που πήγαν κόντρα στους επικεφαλείς τους. Ο Παναγής Κοκκόλης από την πλευρά του Στέλιου Σπαθή τάχθηκε κατά του Αναπτυξιακού μην ακολουθώντας τους υπόλοιπους επτά Συμβούλους της παράταξής του. Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο κατακερματισμός της παράταξης του Μιχάλη Γάκη. Ο ίδιος ψήφισε υπέρ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις Σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν κατά. Την… φωτιά έριξε πρώτος ο Σπύρος Σπαθής και ακολούθησαν ο Βασίλης Κοκκόσης και ο Κώστας Κοντογούρης. Ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες ιδίως στην παράταξη του κ. Γάκη, αυτόν που ουσιαστικά άδειασε ο Σπύρος Σπαθής, κάτι το οποίο δεν γίνεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σίγουρα αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα, σε έναν Δήμο που όλα έχουν γίνει… κουλουβάχατα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed