Έντονη ανησυχία στα Πουλάτα για την αυριανή διακοπή της υδροδότησης

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε εχθές η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Κεφαλονιάς, με την οποία μας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα προβεί σε διακοπή της υδροδότησης των Πουλάτων λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Όπως επισημαίνεται, η διακοπή θα γίνει από τις πρωινές ώρες έως το τέλος των εργασιών, εντός της ημέρας, ενώ η επιχείρηση μας ευχαριστεί προκαταβολικά για την κατανόηση. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι εργασίες που αρχικώς ήταν προγραμματισμένες να εκτελεστούν την περασμένη Πέμπτη και αναβλήθηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αφορούν στη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του χωριού μας με τον γειτονικό οικισμό των Λιβαθινάτων. Και αυτό παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συσχέτιζε την σύνδεση με την τοποθέτηση νέας υδατοδεξαμενής στα Πουλάτα. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα. Συνεπώς, θα άγγιζε τα όρια της νομιμότητας η άρνηση της υδροδότησης των Λιβαθινάτων.
Για τον λόγο αυτό, ουδείς θεσμικός φορέας, επαγγελματίας ή κάτοικος των Πουλάτων αντιτίθεται σε αυτή την προοπτική. Ωστόσο η σύνδεση του οικισμού με το δίκτυο του χωριού μας χωρίς προηγουμένως να έχει τοποθετηθεί ή έστω δρομολογηθεί η τοποθέτηση της νέας υδατοδεξαμενής, θα επιδεινώσει, για προφανείς λόγους, έτι περαιτέρω το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της χαμηλής πίεσης και των συχνών διακοπών που μας ταλαιπωρούν χειμώνα – καλοκαίρι. Ένα πρόβλημα που άλλωστε έχει από τους πάντες αναγνωρισθεί και οφείλεται σε τέσσερις συγκεκριμένους λόγους. Ήτοι, στην αυξημένη κατανάλωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα Πουλάτα λόγω της οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, στην παλαιότητα του δικτύου, στα άλατα που φράζουν τις σωληνώσεις και ασφαλώς στην μικρή χωρητικότητα της υφιστάμενης παλαιάς υδατοδεξαμενής.
Αυτό ήταν άλλωστε και το σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 145/2020 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης κατά την 22η τακτική δημόσια συνεδρίασή του τον περασμένο Ιούλιο, που προέβλεπε την χρηματοδότηση, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ, της αγοράς και τοποθέτησης στο χωριό μας ανοξείδωτης δεξαμενής 300 m3 το συντομότερο δυνατόν. Εφόσον επιβεβαιωθούν στην πράξη οι πληροφορίες, θα πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό και άπαντες στα Πουλάτα ζητούν από τον Δήμο Σάμης και την ΔΕΥΑΚ την αναβολή των εργασιών και την επανεξέταση του θέματος, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή για όλους λύση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση και των δύο χωριών.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed