Σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος στην Γεωργική Σχολή, καταγγελία για ζημίες σε καλλιέργιες και απομείωση 900.000 ευρώ του αποθεματικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος στην Πρακτική Γεωργική Σχολή του Παναγή Βαλλιάνου, που γίνεται από τέσσερις ορκωτούς ελεγκτές προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο συγκεκριμένος ενδελεχής έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα-καταγγελία του Σπυρογιάννη Φωκά, πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Γεωργικής Σχολής, επικαλούμενος ετήσιες ζημιές από καλλιέργειες ύψους 35.000 ευρώ και απομείωση του προοριζόμενου για επενδύσεις Αποθεματικού Κεφαλαίου της Σχολής κατά 900.000 ευρώ. Αναμφίβολα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του οικονομικού-διαχειριστικού ελέγχου αφήνει ένα βαρύ στίγμα στην ιστορία της Γεωργικής Σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των διορισμένων από το Βαλλιάνειο Κληροδότημα Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της Γεωργικής Σχολής, σήμερα η πενταμελής Διοίκηση απαρτίζεται από τα ίδια μέλη που διοικούν το Βαλλιάνειο Κληροδότημα.
Ίσως είναι η πρώτη φορά στην πάνω από έναν αιώνα ιστορία τόσο της Γεωργικής Σχολής όσο και του Βαλλιάνειου Κληροδοτήματος που έχουμε δύο διοικήσεις σε συσκευασία μίας. Αναμένοντας την δημοσίευση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε να επαναλειτουργεί η Γεωργική Σχολή, η οποία για άγνωστους λόγους έχει σταματήσει όλες τις δραστηριότητές της προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, παραμένοντας στην ουσία μια Σχολή-σφραγίδα περιοριζόμενη μόνο στην ενοικίαση της γης και των θερμοκήπιών της. Με την άμεση επαναλειτουργία της, η Γεωργική Σχολή θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη βούληση του μεγάλου ευεργέτη, Παναγή Βαλλειάνου, ιδιαίτερα σήμερα όπου οι ανάγκες της κοινωνίας για την κατάρτιση σε όλους τους τομείς της γεωργίας είναι άκρως επιτακτική.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed