Στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ μπήκε η νέα υδατοδεξαμενή των Πουλάτων και άλλα 8 έργα στον Δήμο Σάμης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τηλεδιάσκεψη η 17η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Κεφαλλονιάς, η οποία περιελάμβανε και μία ευχάριστη είδηση για τα Πουλάτα.
Συγκεκριμένα, το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε στο τεχνικό πρόγραμμα της επιχείρησης για το οικονομικό έτος 2021 το οποίο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μεταξύ των προγραμματισμένων έργων περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση νέας δεξαμενής ύδρευσης στο χωριό μας, κόστους 15.000€ προ ΦΠΑ. Πρόκειται σίγουρα για μία θετική εξέλιξη για τα Πουλάτα που ελπίζουμε να υλοποιηθεί άμεσα και να μην παραπεμφθεί στις… ελληνικές καλένδες, ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την σύνδεση του γειτονικού οικισμού των Λιβαθινάτων με το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, η σύνδεση του δικτύου και η τοποθέτηση της νέας υδατοδεξαμενής, είναι έργα αλληλένδετα.
Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 39 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και στους τρεις Δήμους της Κεφαλλονιάς, με το κόστος τους να ανέρχεται σε 2.012.162€ προ ΦΠΑ. Εξ αυτών τα 36, ύψους 899.376,80€ αφορούν σε έργα που θα υλοποιηθούν με ίδιες δαπάνες της επιχείρησης και τα 3, ύψους 1.112.785,28€ θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους. Φυσικά ξεχωρίζει η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου της πόλεως του Ληξουρίου, με το κόστος της να φτάνει τις 900.000€. Σε ότι αφορά στον Δήμο Σάμης, το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την υδατοδεξαμενή του χωριού μας, άλλα 8 έργα με το συνολικό τους κόστος να ανέρχεται σε 279.981,40€ προ ΦΠΑ. Συγκεκριμένα:
Νέα δεξαμενή ύδρευσης Πουλάτων: 15.000€
Απολύμανση δικτύου Πυργίου με λάμπες UV: 60.000€
Νέα δεξαμενή ύδρευσης Κουλουράτων: 15.000€
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κουλουράτων: 15.000€
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης απο θέση Πηγάδι προς Χαμόλακο και Ξηροπόταμο Πυλάρου: 20.000€
Υδροδότηση οικισμών Καρυάς και Βαρέως Ερίσου: 20.000€
Επισκευή, συντήρηση και απόσμηση αποχετεύσεων: 10.000€
Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Σάμης: 14.981,40€
Μονάδα επεξεργασίας βοθρολυμάτων της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Σάμης: 80.000€
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, το τεχνικό πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021 που επίσης υπερψηφίστηκε στην εν θέματι συνεδρίαση, συντάχθηκε όπως επισημαίνεται σχετικώς με γνώμονα την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων του νησιού και στοχεύει στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης του νησιού μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed