Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», επιτακτική ανάγκη η εκπόνηση νέου προγράμματος από την ΠΙΝ με τοπική εμβέλεια τα νησιά μας

Προς κ. Περιφερειάρχη: Λίγα λεπτά της ώρας έμεινε ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΝ για την κατάθεση αιτήσεων του σχετικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για κατοικίες.
Αποτέλεσμα να λάβει χρηματοδότηση πολύ μικρό ποσοστό των κατοικιών που έχουν ανάγκη και των οποίων οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στην έκδοση του απαραίτητου ενεργειακού πιστοποιητικού. Ιδιοκτήτες κατοικιών και μηχανικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια απαράδεκτη και απαξιωτική διαδικασία και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα δεν κάλυψε ούτε το 10% των αναγκών! Ο προϋπολογισμός για την ΠΙΝ ήταν ο μικρότερος όλων μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας. Σκόπιμο θα είναι να προχωρήσει άμεσα η ΠΙΝ δια της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ (ΕΥΔ) στην διαμόρφωση ενός κατάλληλου προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” με τοπική εμβέλεια στα Ιόνια Νησιά και συνολικό προϋπολογισμό βασισμένο στα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν για τον σκοπό αυτό. Είναι υποχρέωση προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed