Όλο και πιο κοντά στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο πλησιάσει ο Αλέξανδρος Παρίσης, ρελάνς του ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται να κατεβάσει τον Παναγή Δρακουλόγκωνα

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις ενάμισι χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, ωστόσο οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021 που θα προκηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δύο είναι τα σενάρια των εκλογών αυτών. Το πρώτο να γίνουν τον Μάιο του 2021, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και εφόσον έχουμε απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορωναϊό και το δεύτερο είναι οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2021, με το ατού της κυβέρνησης να είναι ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού και μια υποφερτή τουριστική περίοδος. Στην Κεφαλονιά όμως τι γίνεται; Πως κινούνται τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και ποια στάση θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ, που τώρα τελευταία αρχίζει και παίρνει λίγο τα πάνω του; Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτό θα βρίσκεται ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος. Από εκεί και πέρα ψάχνουν να βρουν τον δεύτερο άνδρα υποψήφιο που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο. Οι πρώτες συζητήσεις με τον Αλέξανδρο Παρίση έχουν γίνει ήδη και πλέον το όνομά του αρχίζει να παίζει πολύ την τελευταία εβδομάδα. Ο ίδιος, αν και αρχικά το είχε απορρίψει, τώρα φαίνεται να το συζητάει και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι έχει ήδη πει το ναι κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Εύκολα γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι με Παρίση και Καππάτο στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Νέα Δημοκρατία δείχνει… ανίκητη στα νησιά μας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Στην αντίπερα όχθη, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουμε ότι σίγουρα δεν θα είναι υποψήφια η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οπότε ψάχνουμε το ψηφοδέλτιο από την αρχή. Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σταύρου Σπαθή, χωρίς ο ίδιος να έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αφού επισήμως ανήκει στο ΚΙΝΑΛ, με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά να έχει ξεκινήσει την δική του αντεπίθεση πανελλαδικά, αλλά και στον νομό μας με αλλαγές προσώπων στην Ν.Ε. και έντονη παρουσία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Και αν ο κ. Σπαθής κρατάει τα χαρτιά του ακόμη κλειστά, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, δέχεται ήδη στενό μαρκάρισμα από τα στελέχη του κόμματος. Μιλήσαμε με τον κ. Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας είπε: «Ακόμη δεν έχω δεχθεί επίσημη πρόταση, ωστόσο δεν αποκλείω το γεγονός να είμαι ένας από τους τρεις του ψηφοδελτίου. Δεν φοβάμαι τις εκλογικές αναμετρήσεις, ειδικά αυτές που χρειάζεσαι σταυρό για να εκλεγείς. Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι και τι έχω κάνει για τον τόπο μου. Αν τελικά βρεθώ υποψήφιος δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτε, είτε από το αντίπαλο κόμμα είτε εσωκομματικά. Προς το παρόν όμως όλα είναι θεωρίες, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε αν θα έχουμε εκλογές και στη συνέχεια συζητάμε».
Στην περίπτωση που έχουμε αντιπάλους τον Παρίση από τη μία πλευρά και τον Δρακουλόγκωνα από την άλλη, κανένας δεν ξέρει πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι, πέρα από την μερίδα των φανατικών των δύο κομμάτων. Μιλάμε για δύο προσωπικότητες που έχουν ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Οπότε, όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά, στο νομό μας θα παίξουν ρόλο άλλα πράγματα και ο νικητής θα κριθεί από πολλές άλλες παραμέτρους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed