O (αυτο) εξευτελισμός ενός θεσμού, καθολική η δικαίωση των συλλογικοτήτων, από την πίσω πόρτα οι ανεμογεννήτριες στον Ξερακιά

Οι τελευταίες εξελίξεις με την άφιξη και την τελική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Ξερακιά από την πίσω πόρτα, κόντρα στη βούληση και τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών, καταδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τον (αυτο)εξευτελισμό της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων που την στήριξαν στην πρόσφατη απόφαση-παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης (που ακόμη ψάχνουμε την δημοσίευσή της).
Η (αυτό) γελοιοποίηση τους συνεπάγεται ταυτόχρονα και την απόλυτη και καθολική δικαίωση της μαζικής και δυναμικής κινητοποίησής μας έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης όταν αποτρέψαμε ένα “στημένο”, κατά παραγγελία του επιχειρηματία και εξωθεσμικό Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή που κατηγορηθήκαμε τότε ( γιατί ακριβώς τους χαλάσαμε την στημένη παρτίδα) από τον ίδιο τον Δήμαρχο ως “τσάμπα μάγκες” και από μερίδα των ΜΜΕ ως “ακραίοι”.
Τελικά, όπως όλοι μας πλέον συμπεραίνουμε τα τελευταία 24ωρα, με μια παραπλανητική, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, “στημένη”, παρελκυστική και απατηλή απόφαση του Δ.Σ Σάμης με πλειοψηφία πέραν της δημοτικής αρχής, απόφαση που ζητούσε προσχηματικά και επικοινωνιακά ανταποδοτικά, η δημοτική αρχή και οι “βάζουμε πλάτη” σύμμαχοί της, έδωσαν τελικά στις εταιρείες που εμπλέκονται στον Ξερακιά, το απαραίτητο “πάτημα” για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Σε απόλυτη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Δημάρχου, ότι δηλαδή οι ανεμογεννήτριες θα εκφορτωθούν και θα εναποθετηθούν σε οικόπεδο μέχρι να ολοκληρωθούν τα αντισταθμιστικά-ανταποδοτικά.
Η εξέλιξη αυτή καθιστά την Δημοτική Αρχή και τους συνεργάτες της στην αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη απόφαση-παρωδία (όπως εξελίχθηκε) του Δ.Σ παντελώς αναξιόπιστους, αναποτελεσματικούς και χωρίς πλέον καμία κοινωνική νομιμοποίηση, όσο κι αν επιμένουν να χρησιμοποιούν το επιχείρημα της εκλογής τους. Παράλληλα, εγείρεται και μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την εξέλιξη του Δήμου μας σε έναν Δήμο που σύρεται σε συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και που εξαπατά με τεχνάσματα άλλης εποχής τους δημότες του. Αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες χωρίς κρίση και αντίληψη. Η ανικανότητα αυτή να διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό, κρίσιμο και ουσιαστικό ζήτημα καθιστά τις παραιτήσεις τους πλέον, μονόδρομο. Η κοροϊδία τους δεν μπορεί να είναι ανεκτή από τις τοπικές κοινωνίες που αγωνιούν για έναν τόπο που χάνεται από μεθοδεύσεις τέτοιας πολιτικής ηθικής “ευκολίας”.

Κοινό Κείμενο Συλλογικοτήτων και Κινήσεων “ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed