Απάντηση της Υπουργού στην ερώτηση με θέμα: «Ανάδειξη ιστορικού βράχου αφιερωμένου στον κατασκευαστή της γέφυρας de Bosset»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 1956/20.11.2020 Ερώτησης των Βουλευτών, κ.κ. Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η αφιερωματική δίγλωσση επιγραφή στον Κάρολο-Φίλιππο De Bosset, που είναι χαραγμένη σε βράχο σε λοφίσκο απέναντι από την πόλη του Αργοστολίου και πλησίον της περιοχής του Δραπάνου, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 679/Β/13.9.1988), με ζώνη προστασίας την περιοχή γύρω από τον βράχο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης έχει προγραμματίσει εργασίες επισκευής του βορείου στηθαίου της Γέφυρας De Bosset που επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ». Στη διάρκεια του εν λόγω έργου θα αποκατασταθεί η οδός πρόσβασης προς τον ενεπίγραφο βράχο και θα τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα σχετικά με τη Γέφυρα De Bosset, με στοιχεία για την πρόσβαση των επισκεπτών στην εν θέματι αφιερωματική επιγραφή.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed