Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς βρίσκεται στην τραγικότερη στιγμή του, χωρίς τυπικά Παθολογική Κλινική μετά την παραίτηση Χριστοδουλάκη

Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στην τραγικότερη στιγμή του, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της παραίτησης του τελευταίου εναπομείναντος κου Χριστοδουλάκη.
Το Γ.Ν.Κ. είναι χωρίς τυπικά Παθολογική κλινική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην ίδια τραγική θέση βρίσκεται και το Αναισθησιολογικό Τμήμα που έμεινε μόνο με μια μόνιμη αναισθησιολόγο να εφημερεύει μέχρι εξάντλησης. Η τακτική αποσπασματικών μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία είναι εμβαλωματική και ανέφικτη εφόσον σε λίγο ούτε από εκεί θα είναι διαθέσιμοι. Επίσης το νοσοκομείο έμεινε με ένα μόνο γυναικολόγο, πνευμονολόγο, βιοπαθολόγο, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, νευρολόγο, ψυχίατρο, χωρίς να υπάρχει κανένας εντατικολόγος και ογκολόγος και κανένας ΩΡΛ, αιματολόγος, δερματολόγος, γαστρεντερολόγος και αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους τους ιδιώτες γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να προσλάβουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ πριν κλείσει η Παθολογική κλινική και να καλύψουν τις κενές θέσεις των υπόλοιπων ιατρικών ειδικοτήτων, των εργαστηρίων, της Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας. Τους καλούμε να μονιμοποιήσουν τους επικουρικούς συνάδελφους νοσηλευτές, εργαστηριακούς και βοηθητικούς που προσλήφθηκαν ενόψει πανδημίας καθώς και όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους ( ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ, κλπ.) και να λειτουργήσουν τη ΜΕΘ και την Ψυχιατρική κλινική. Επίσης καλούμε τον εκτελών χρέη υπηρεσιακού διοικητή και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κο Παυλάτο Χρήστο, να σταματήσει αμέσως την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του σε εργαζόμενους, σύμφωνα με σχετική αναφορά γιατρών προς το Δ.Σ. του Σωματείου μας, να περιοριστεί στα καθήκοντά του χωρίς να κάνει υπερχρήση εξουσίας απέναντι σε εργαζόμενους που ξεπερνούν τον εαυτό τους και να μην προκαλεί εντάσεις στο προσωπικό αλλά να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου ειδικά αυτή την δύσκολη στιγμή γιατί εκτιμούμε ότι μόνο με τις θυσίες των εργαζομένων του νοσοκομείου έχει κρατηθεί όρθιο αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που 14 συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό ζητάμε να θεωρηθούν οι απώλειές τους ως εργατικά ατυχήματα και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία στα ΒΑΕ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed