Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. σήμερα και ανήμερα Χριστουγέννων

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για τα πρωτόγνωρα Χριστούγεννα που καλούμαστε να ζήσουμε φέτος εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη τεθεί σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν μεγάλα φαινόμενα συνωστισμού σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς.
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη εκτάκτως στη ΓΑΔΑ για να λάβει μέρος στη σύσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την εκπόνηση σχετικού σχεδίου. Έτσι όσοι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε πολυπληθές πάρτι την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο το οποίο θα ανέλθει σε τουλάχιστον 600 ευρώ (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δεν θα φορά τη μάσκα του). Όσον αφορά δε στον ιδιοκτήτη της οικίας, θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού το πρόστιμο θα είναι της τάξεως των 3.000 ευρώ. Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος πρόκειται να δοθεί και στις καταγγελίες που θα μπορούν να κάνουν στην Άμεση Δράση (100) οι πολίτες, καθώς θα ελέγχεται με επιτόπιο έλεγχο η εγκυρότητα κάθε κλήσης.
Ιδιαίτερα, από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 πρωί, τις κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιπολικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κλιμάκια της Τροχαίας, αλλά και αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στους δρόμους. Στόχος, να ελεγχθούν όλοι όσοι θα κινούνται εκτός του σπιτιού τους εκείνες τις ώρες. Ακόμα εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, σε εμπορικούς δρόμους και σε πλατείες ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συνωστισμός. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κατά τις βραδινές ώρες ακόμα και σαρωτικά μπλόκα, όπως αυτά τα οποία γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown και στα οποία τα κλιμάκια της Τροχαίας «κόβουν» τελείως την κυκλοφορία κι ελέγχουν παράθυρο παράθυρο οδηγούς και συνεπιβάτες.
Τις κρίσιμες ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, έτσι ώστε τα σχέδια των ελέγχων να διαμορφώνονται ανάλογα με την επιδημιολογική ταυτότητα κάθε περιοχής ξεχωριστά και να δίνεται βάρος στις «ταλαιπωρημένες» περιοχές. Η μετακίνηση αλλά και η επιστροφή από το ρεβεγιόν παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033. Υπενθυμίζεται πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες, φιλικές ή συγγενικές, όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται, αλλά μόνο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως είναι, για παράδειγμα, η Αττική. Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed