Κατέβηκαν ακόμη και μέσα στα σπίτια τα άγρια άλογα του Αίνου, απροστάτευτοι από την πολιτεία φωνάζουν ότι είναι οι κάτοικοι των χωριών

Δεν συμβαίνει πολύ συχνά το φαινόμενο τα άγρια άλογα του Αίνου να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά για να βρουν τροφή. Φέτος αυτό συμβαίνει μετά από αρκετά χρόνια, με τους κατοίκους του Ελειού να διαμαρτύρονται για τις περιουσίες τους.
Τα άγρια άλογα έχουν φτάσει και έχουν μπει ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών στο Μαρκόπουλο, στα Μαυράτα, τα Χιονάτα και τον Θηράμονα, με αποτέλεσμα να έχουν προξενήσει μεγάλες καταστροφές. Τόσο χαμηλά έχουν να εμφανιστούν πάρα πολλά χρόνια και αυτό συνήθως γίνεται όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Αίνο. Οι κάτοικοι των χωριών είναι ανάστατοι και ζητούν βοήθεια από τους υπεύθυνους, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε λόγο για κάποιο ατύχημα αργότερα. Η παρουσία των αλόγων κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια εγκυμονεί κινδύνους σοβαρού ατυχήματος. Οι κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο να τοποθετήσει τροφή για τα άλογα σε μεγαλύτερο υψόμετρο, έτσι ώστε αυτά να μην κατεβαίνουν σχεδόν κοντά στη θάλασσα για να τραφούν. Ας κοιτάξει το θέμα ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, Νίκος Κουρκουμέλης, για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed