Άγης Κονιδάρης: «Άνοιγμα σχολείων, μεγάλος ο κίνδυνος από τους εκπαιδευτικούς που θα έρθουν στην Κεφαλονιά για να διδάξουν»

Το Υπουργείο ανοίγει τα Δημοτικά την επόμενη Δευτέρα 11/1. Σε ένα νησί όπως η Κεφαλονιά χωρίς καθόλου κρούσματα τις τελευταίες 10 μέρες (ίσως και παραπάνω) νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν και προσωπικά, ως γονέας μαθητή Δημοτικού, ήμουν υπέρ μιας επιπλέον μικρής αναμονής μίας ή δύο εβδομάδων.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δυστυχώς, θεωρώ ότι η πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς είναι κάπως ελλιπής. Αρκετοί εκπαιδευτικοί προφανώς θα έλθουν εντός της εβδομάδας στην Κεφαλονιά (μετακινήσεις εκτός Νομού) για να ξεκινήσουν να διδάσκουν. Για τους εκπαιδευτικούς γενικά, το Υπουργείο μιλάει για εθελοντικό τεστ με ραντεβού μέσω ειδικής πλατφόρμας:
“Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS”.
Νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί που θα έρθουν στην Κεφαλονιά από άλλους Νομούς κυρίως θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ένα rapid test. Ακόμη και αν το Υπουργείο δεν το κάνει με ισχυρή σύσταση (εκτός και αν το αρνηθεί ο εκπαιδευτικός δηλαδή) νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες και συστάσεις από κάποιους υπεύθυνους ώστε να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν ανοίξουν τα σχολεία. Επιπλέον αν κάποιο παιδάκι ταξίδεψε εκτός Νομού κατά τη διάρκεια των διακοπών θα έπρεπε να προβλέπεται ένα διάστημα 14 ημερών από τη μέρα επιστροφής και να πάει μετά στο σχολείο. Στο διάστημα παραμονής στο σπίτι θα μπορούσε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.
Όλα τα παραπάνω ούτε δύσκολα είναι, ούτε είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στην Κεφαλονιά. Θα εξασφάλιζαν όμως σε ένα βαθμό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και ότι η Κεφαλονιά θα συνεχίσει να μην έχει κρούσματα για όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα.
Η Δευτέρα 11/1 είναι κοντά και οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα.

Αγησίλαος Κονιδάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed