Παναγής Καππάτος: «Νέα οικονομική ενίσχυση 2.500.000 ευρώ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη από πέντε Υπουργεία»

Με αποφάσεις των τελευταίων ημερών από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα νησιά μας ενισχύονται με επιπλέον 2.500.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών από τον «Ιανό».
Τα 1.700.000 αφορούν ενίσχυση των Δήμων του νομού μας και τα 800.000 προορίζονται για την αποκατάσταση πολιτιστικών μνημείων. Η προσπάθεια για την ενίσχυση των δήμων του νομού μας συνεχίζεται, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό». Το 2021 ξεκινά με μια πολύ θετική εξέλιξη που μας δίνει δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Με αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκαν συνολικά 1.700.000 ευρώ για τους δήμους του νομού μας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
500.000 ευρώ για το Δήμο Αργοστολίου
500.000 ευρώ για το Δήμο Ληξουρίου
500.000 ευρώ για το Δήμο Σάμης
200.000 ευρώ για το Δήμο Ιθάκης
Στα πλαίσια της άμεσης ανταπόκρισης της κυβέρνησης, εγκρίθηκε και έκτακτη ενίσχυση για την εκτέλεση έργων που αφορά αποκαταστάσεις και προστασία πολιτιστικών μνημείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Για αυτό το λόγο με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε ποσό 790.000 ευρώ για εκτέλεση έργων μέσω του ΠΔΕ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Το συνολικό ποσό των πρόσφατων αποφάσεων ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ και προστίθεται σε σειρά προηγούμενων σχετικών αποφάσεων ενίσχυσης του νομού μας από τα Υπουργεία:
Οικονομικών
Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Υποδομών & Μεταφορών
Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Εσωτερικών
Η ανταπόκριση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει την πολύ βελτιωμένη απόδοση του κρατικού μηχανισμού, σε σχέση με αντίστοιχες φυσικές καταστροφές που βίωσαν οι πολίτες των νησιών μας στο πρόσφατο παρελθόν.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed