Σε έναν μήνα θα είναι έτοιμος ο δρόμος στον Εμπρός Αετό, το Υπουργείο δρομολογεί φέρι μποτ στην διαδρομή Βαθύ-Φρίκες από αύριο

Η ζημιά που έχει προκληθεί στον δρόμο που ενώνει το Βαθύ με την βόρεια Ιθάκη είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχει εκτιμηθεί στην αρχή. Μετά από την επίσκεψη των μηχανικών, αλλά και της Περιφερειάρχη στην Ιθάκη, ο χρόνος που θα χρειαστεί για την επισκευή του θα ξεπεράσει τον έναν μήνα.
Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ, με τους κατοίκους της βόρειας Ιθάκης να μοιάζουν… καταδικασμένοι. Όμως, η επίσκεψη της Περιφερειάρχη στην Ιθάκη μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Σταύρο Τραυλό και Σωτήρη Κουρή και με την συμμετοχή του Έπαρχου, Θανάση Λιβιτσάνη, βρέθηκε προσωρινή λύση για μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι. Από αύριο Παρασκευή ξεκινάει δρομολόγια το πλοίο «Βάσος Κ» από το Βαθύ στις Φρίκες και αντίστροφα, προκειμένου να μην μείνει απομονωμένο το μισό νησί. Το δρομολόγιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με την Γ.Γ., Χριστιάννα Καλογήρου να εισηγείται στον Υπουργό την πρόταση των αιρετών της Περιφέρειάς μας, αλλά και του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα και αυτός να την κάνει αμέσως δεκτή. Μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση, ωστόσο αυτή την ώρα και με τον δρόμο κομμένο αποτελεί ότι πιο ιδανικό μπορούσε να παρουσιαστεί. Μέσα στην ημέρα θα γίνουν γνωστές και οι ώρες που θα εκτελούνται τα δρομολόγια.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed