Βγαίνουν οι «γιάπηδες», αυτοί που έχουν γατζωθεί στο βυζί του Δημοσίου, οι λάτρεις των Life style και λένε: «Μα είναι η κόρη του Βαλλιανάτου…»

Η Κατερίνα… Η Κατερίνα είναι μία γυναίκα που δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία. Δεν βολεύτηκε στο Δημόσιο, δεν βρήκε μια θέση της αρπαχτής και της αραχτής. Για να ζήσει αλλά και για να ζήσουν τα παιδιά και η οικογένεια της έπρεπε να δουλεύει.
Να δουλεύει δυό φορές, δυό δουλειές. Να ψωνίζει από τα «Κινέζικα», να «ταξιδεύει» από την Αγία Ειρήνη, στον Πόρο, μέχρι το πολύ την Σκάλα. Γυαλιά από τα «είδη λαϊκής τέχνης» αυτοκίνητο του 1990 που δεν κινείται πάντα. Η Ελληνίδα που στηρίζει την οικογένεια και την Πατρίδα. Και βγαίνουν οι «Γιάπηδες». Αυτοί που έχουν γαντζωθεί στο βυζί του Δημοσίου. «Σύμβουλοι» Υφυπουργών, «συνεργάτες» Γενικών Διευθυντών, «ειδικοί σύμβουλοι», σύμβουλοι των συμβούλων, σύμβουλοι πάνω σε συμβούλους, σύμβουλοι κάτω από συμβούλους κ.λπ. «Μετακλητοί» μισθοδοτούμενοι. Αυτοί που ψωνίζουν Emporio Armani, Lee Cooper, Portobello και βρακιά Berberi. Αυτοί που φοράνε γυαλιά Cartier Paris και Carrere. Αυτοί που σχεδιάζουν τις επόμενες διακοπές τους στην Μύκονο και το Ντουμπάι. Οι λάτρεις των Life style και οι αγωνιούντες για τα ειδύλλια της κ. Τούνη. Και λένε: «πω-πω η Κατερίνα πήρε το κυλικείο στο Γυμνάσιο της Πάστρας με απευθείας ανάθεση». Θα κερδίσει 10 ευρώ την ημέρα. Στις καλές ημέρες, όταν το Σχολείο λειτουργήσει ξανά. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ!
Ξέρουν ότι όλα είναι νόμιμα, μετά από 2 άγονους διαγωνισμούς. Δεν το γράφουν για την Κατερίνα την ίδια. Το γράφουν γιατί είναι Κόρη του Βαλλιανάτου. Το γράφουν γιατί είναι αυτοί που είναι. Δεν τους ενδιαφέρει η Κατερίνα. Δεν τους ενδιαφέρει που ο γιός του Νικόλα φορτώνει και ξεφορτώνει περήφανα και τίμια από το πρωί ως το βράδυ τελάρα. Δεν τους ενδιαφέρει που η Κατερίνα δουλεύει από νύχτα σε νύχτα, καμαριέρα, λάντζα ή στο Super market. Το λένε και το γράφουν για τον Βαλλιανάτο. Στην πραγματικότητα δεν αντέχουν εκείνους που ζουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Θέλουν όλοι να γίνουμε σαν αυτούς. Αλλά δεν θα γίνουμε…

Πηγή: kefalonitis-onos.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed