Στα 500 από τα 300 ευρώ το πρόστιμο για παραβάτες άσκοπων μετακινήσεων, άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα με αυστηρούς περιορισμούς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή προχώρησε σε μία ανακοίνωση-σοκ, μέτρων οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των προστίμων για μη υπακοή στις απαγορεύσεις του κορωνοϊού, από τα 300 στα 500 ευρώ!
«Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ, ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αντιλαμβανόμαστε πως στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, αυτό το πρόστιμο θα είναι “καταδίκη” για όποιον πολίτη βρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να “τολμήσει” να βγει από το σπίτι του χωρίς λόγο. Στις γιορτές η ελληνική κοινωνία έδειξε πειθαρχία και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ειδικών. Αν είχε γίνει το αντίθετο, αυτό θα είχε ήδη φανεί στα επιδημιολογικά δεδομένα. Ξεπεράσαμε τον σκόπελο, χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις», είπε και ανακοίνωσε πως ήταν «πολιτική απόφαση» να επιβληθεί αυστηρότερο lockdown, απ΄ αυτό που ζήτησαν οι ειδικοί, στις αρχές Ιανουαρίου! Τόνισε, ωστόσο πως δεν πρέπει να επιδείξουμε κανέναν εφησυχασμό, καθώς είναι πολλά τα παραδείγματα χωρών στην Ευρώπη που χαλάρωσαν και είδαν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Έκανε λόγο για «επιτυχημένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος» που «οφείλεται στις εκπληκτικές επιδόσεις των υγειονομικών, νοσηλευτών… οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτών και αντιμετώπισαν την πρωτοφανή κρίση».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησή του, διευκρίνισε πως εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνομών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε άνοιγμα του λιανεμπορίου, με αυστηρούς, όμως, περιορισμούς. «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση θα υλοποιήσουμε την πολιτική από Δευτέρα». Αναφέρθηκε στις μεθόδους του click in shop και click away, με το τελευταίο, όπως σημείωσε, να έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε ορισμένους κλάδους. Ωστόσο, τόνισε, πως δεν μπορεί να αποτελέσει «υποκατάστατο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και την Επιχείρηση Ελευθερία, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα έρθει η Ελευθερία στη χώρα μας. Διευκρίνισε πως «έχουμε εξασφαλίσει ποσότητες για 15.300.000 εμβολιασμούς» άρα αυτά θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες της χώρας. Εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί αναφορικά με τους εμβολιασμούς διερωτώμενος τι έπρεπε να είχε κάνει. «Έπρεπε να έχουμε αγοράσει λιγότερα, να έχουμε αγοράσει περισσότερα, έπρεπε να διαπραγματευτούμε και με άλλες χώρες, όταν αυτό απαγορεύεται από τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με την ΕΕ;». Όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρότεινε να έχει και ευρωπαϊκή ισχύ, είπε πως θα αποτελέσει «γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, υπερβαίνοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed