Βιασμός και υποκρισία…

Εδώ και λίγες μέρες στη χώρα μας έχουμε θέμα σοβαρό να ασχοληθούμε. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλά φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών που θάβονται στο σκοτάδι και στο χρόνο.
Αυτά τα κουβεντιάζουμε σήμερα, όταν σε πανευρωπαϊκή έρευνα το 2014 υπολογίστηκε ότι των 55% των γυναικών στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μετά την ηλικία των 15 ετών. Χρόνια τώρα ζούμε σε κοινωνίες που κυριαρχεί το ένστικτο , το ανεξέλεγκτο πάθος και ο νόμος του ισχυρού. Με άλλα λόγια όποιος έχει δύναμη (οικονομική ,κοινωνική, θεσμική ή και μυϊκή) έναντι ενός άλλου και παράλληλα έχει αρρωστημένα ένστικτα χωρίς έλεγχο με ευκολία βιάζει, παρενοχλεί, εκβιάζει. Το μεγάλο θέμα είναι τι κάνουν τα θύματα και η κοινωνία για όλα αυτά; Πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία και η δικαιοσύνη τον βιαστή, τον παιδεραστή και τον κάθε λογής έκφυλο; Δυστυχώς ως συνήθως σηκώνουμε το χαλάκι και τα ρίχνουμε όλα από κάτω. Το θύμα φοβάται τη διαπόμπευση και συνήθως γνωρίζει ότι ο εγκληματίας δυστυχώς θα αθωωθεί. Έτσι σιωπά για να γλυτώσει τουλάχιστον το διασυρμό. Ο “υψηλός” πολιτισμός μας έχει φθάσει στο ύψιστο σημείο να προστατεύει σχεδόν εξίσου το θύτη με το θύμα. Το έγκλημα της παιδεραστίας “τιμωρείται“ κατά περίπτωση όπως έχουμε δει , όταν έχει ήδη σημαδέψει και καταστρέψει ψυχολογικά ένα παιδί και μια οικογένεια.
Εγώ θα πρότεινα ως πατέρας η τιμωρία του παιδεραστή και του βιαστή να είναι ο ευνουχισμός και η αποπομπή του από όποια θέση κατέχει όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Το αδύναμο θύμα ,όπως ο βιαστής του το βρήκε σε θέση αδυναμίας, έτσι δυστυχώς το αντιμετωπίζει και η κοινωνία μέχρι σήμερα. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν αν θέλουμε να λέμε ότι επιζητούμε εξυγίανση της κοινωνίας. Η τιμωρία πρέπει να είναι μέγιστη και αδιαπραγμάτευτη. Ο κάθε εγκληματίας μπορεί να έχει δικαιώματα αλλά όχι τόσα που να τον ξανακάνουν εγκληματία. Οι κορώνες, οι μεγαλοστομίες και οι αμπελοφιλοσοφίες συντηρούν απλά με περίσσεια υποκρισία μια διεφθαρμένη κοινωνία. Αν το μαχαίρι της δικαιοσύνης για κάποια εγκλήματα δεν φτάσει στο κόκκαλο θα στρουθοκαμηλίζουμε και θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε απλά γκρινιάζοντας. Όσο για την ολυμπιονίκη που για χάρη της γενναίας αποκάλυψης της προβλήθηκε το θέμα, ελπίζω να σταθεί στο ύψος της και να μην το εξαργυρώσει προσεχώς με μια πολιτική πρόταση.

Φώτης Αυγουστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed