Γερό ψαλίδι έπεσε στους προϋπολογισμούς αρκετών Κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου για τα έργα που θα γίνουν εκεί το 2021

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου κατά την προχθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το… ψαλίδι για αρκετούς από αυτούς ήταν μεγάλο.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε (απουσίαζε η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς») η Θηνιά και η Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων ήταν τα μεγάλα θύματα της Δημοτικής Αρχής. Ήδη κάποιοι πρόεδροι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αλλά και τον θυμό τους, ενώ αρκετοί από αυτούς επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας για να εκφράσουν τα παράπονά τους. Οι πιο… ρηγμένοι φαίνεται να είναι η Κοινότητα Θηναίας, που ενώ το 2020 είχε προϋπολογισμό για έργα περίπου 7000 ευρώ, για το 2021 τα χρήματα αυτά ίσα που ξεπερνούν τις 2000 ευρώ. Στην Κοινότητα του Μαρκόπουλου τα 7.500 ευρώ του 2020 έγιναν 4.500 ευρώ για το 2021. Εκεί όμως που έπεσε γερή έκπτωση ήταν στην Κοινότητα Ομαλών, που τα 33.000 ευρώ του 2020 μετατράπηκαν σε 15.000 ευρώ για το 2021, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής, Σπύρο Ματιάτο, ο οποίος ψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Εκπτώσεις είχαμε και σε άλλες Κοινότητες, όπως των Μαυράτων, του Ξενόπουλου, της Πάστρας, των Δαυγάτων και των Ζόλων. Αντίθετα, δεν πειράχτηκαν σχεδόν καθόλου οι προϋπολογισμοί των Κοινοτήτων της Λειβαθούς. Δύο είναι τα ερωτήματα που πρέπει να γίνουν προς την Δημοτική Αρχή σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν (ακόμη ανεπίσημα) από τους προέδρους.
ΠΡΩΤΟ: Έγινε λάθος και στη συνέχεια η αδικία αυτή θα διορθωθεί από τον Δήμαρχο με τροποποίηση του προϋπολογισμού προς τα πάνω;
ΔΕΥΤΕΡΟ: Τιμωρεί ο Δήμαρχος κάποιες Κοινότητες που δεν τον ψήφισαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές; Αν και εδώ η σημείωση που προκύπτει είναι πως κατά γενική ομολογία η Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων ήταν αυτή που του έδωσε το διαβατήριο για να αναλάβει τον Δήμο Αργοστολίου.
Σημείωση: Ήδη κάποιοι πρόεδροι ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο για τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό των χωριών τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed