Επιδότηση ενοικίου για τις επιχειρήσεις και για τον Μάρτιο

Επιμηκύνεται το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και για τον μήνα Μάρτιο, όπως άφησε να εννοηθεί χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η αρχή θα γίνει με τα ενοίκια των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται να το μέτρο της μη πληρωμής ενοικίου να ισχύσει και για τον μήνα Μάρτιο. Και αυτό διότι εκτιμάται, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, ότι αρκετές επιχειρήσεις θα έχουν κατεβασμένα ρολά για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακόμη. Το μέτρο της μηδενικής πληρωμής ενοικίου ισχύει ήδη για δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ειδικά για το Φεβρουάριο ισχύει και για τις εμπορικές επιχειρήσεις που ήδη άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα. Το μέτρο ανέφερε ότι το μηδενικό ενοίκιο θα ισχύει για εκείνες τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως και τις 15 Ιανουαρίου. Το ίδιο θα συμβεί, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες και για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή έως και τις 15 Φεβρουαρίου.
Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμή δεδομένα, για τον Μάρτιο μηδενικό ενοίκιο μάλλον θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις, που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, καφέ κ.λπ.), επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι), του αθλητισμού, γυμναστήρια, χιονοδρομικά κέντρα. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τις επιχειρήσεις του τουρισμού, ειδικά του εποχικού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα, τουριστικά γραφεία, υπηρεσίες μεταφορών (τουριστικά λεωφορεία), που ενώ θεωρητικά μπορούν να λειτουργήσουν, εντούτοις η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ουσιαστικά έχει ακυρώσει εν τοις πράγμασι αυτή την δυνατότητα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed