Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την υποστελέχωση των νεοσυσταθέντων νησιωτικών Δήμων και ιδιαιτέρως του Δήμου Σάμης

Στις 29/1/2021 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σάμης, κ. Γεράσιμο Μονιά – Νέτη και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σάμης.
Πέραν των τεραστίων καταστροφών που επήλθαν από τον Μεσογειακό Κυκλώνα “Ιανό” και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, σημαντικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, απαιτούνται σε οργανικές θέσεις 79 υπάλληλοι πλην όμως σήμερα υπηρετούν μόλις 15 υπάλληλοι. Μεγαλύτερο δε είναι το πρόβλημα στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία καλείται να αναλάβει την επίβλεψη εγκεκριμένων έργων αποκατάστασης.
Ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέθεσε σε 4 υπαλλήλους τεχνικού προσωπικού την επίβλεψη της υλοποίησης 4 συγκεκριμένων δημοσίων συμβάσεων έργου ενώ και ο Δήμος Αργοστολίου διαθέτει στο Δήμο Σάμης με προγραμματική σύμβαση έναν υπάλληλο της Τεχνικής του Υπηρεσίας μέχρι τις 31/12/2021, ενέργειες που συμβάλλουν στην άμεση πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των υποδομών. Πέραν όμως αυτών των θετικών πρωτοβουλιών, απαιτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, η άμεση προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την μόνιμη πλήρωση των κενών θέσεων στον νεοσυσταθέντα Δήμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του αλλά και η πλήρης αποκατάσταση των καταστροφών που προήλθαν από τον “Ιανό” .
Για το σκοπό αυτό κατατέθηκε χθες από το Κίνημα Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η με αρ. κατ. 3737/467/1-2-2021 Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτριος Μπιάγκης και η Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει εγγράφως εάν στους νεοσυσταθέντες από το 2019 Δήμους, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης πρόκειται να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού και εντός ποιού χρονοδιαγράμματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε αγαστή συνεργασία με τη Πρόεδρο και τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά για την ανάδειξη τοπικών μας ζητημάτων και για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων προς όφελος της κοινωνίας. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας ότι θα αγωνιστούμε για τη πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων των νησιών μας!

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed