Το 30% των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Ιθάκης αρνήθηκε να εμβολιασθεί

Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός του προσωπικού του κέντρου υγείας Ιθάκης στο νοσοκομείο Αργοστολίου χωρίς παρενέργειες, κάτι άλλωστε αναμενόμενο, καθώς μηδαμινές παρενέργειες έχουν αναφερθεί μετά 400.000 περίπου εμβολιασμούς που έχουν διενεργηθεί στην χώρα μας και 110 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Δυστυχώς, το 30% των υπαλλήλων του ΚΥ αρνήθηκε να εμβολιασθεί και αν ανάλογο η μεγαλύτερο ποσοστό παρουσιασθεί και στον γενικό πληθυσμό, τότε είναι αδύνατο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, με συνέπεια δυσμενές υγειονομικό και οικονομικό αντίκτυπο και αδυναμία προσδιορισμού του χρόνου επιστροφής στην κανονικότητα. Δυστυχώς επίσης, η άρνηση εμβολιασμού δεν έχει συνέπειες μόνο για τον αρνητή και την οικογένειά του, αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία και στον διπλανό ηλικιωμένο συμπολίτη του. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι ο κορωνοϊός και ιδίως οι μεταλλάξεις του, που ευτυχώς φαίνεται να αντιμετωπίζονται με τα εμβόλια, είναι μεταδοτικότερες και περισσότερο θανατηφόρες και προτρέπουμε να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και ιδίως οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, ώστε να δημιουργηθεί ένα τοίχος προστασίας και για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Να τονίσουμε επίσης ότι οι εμβολιασθέντες, που μετά την δεύτερη δόση αποκτούμε περίπου 95% ανοσία και αισθανόμαστε πλέον ασφαλείς, πρέπει επίσης να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης, καθώς είναι πολύ πιθανόν να μεταδώσουμε ασυμπτωματικά τον ιό στους μη εμβολιασθέντες, με καταστροφικές συνέπειες.
Ας αντιληφθούμε τελικά, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται, ότι δεν υπάρχει πια χώρος για ανόητες συνωμοσιολογίες και όλοι πρέπει να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πολιτικής ηγεσίας και των ιατρών που εμβολιάζονται μαζικά, καθώς πιστεύω ότι οι τελευταίοι έχουν καλύτερες γνώσεις από οιονδήποτε ανευθυνουπεύθυνο και δεν θα έβαζαν την ζωή τους σε κίνδυνο αν δεν ήταν απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια του εμβολίου. Και ένα στατιστικό στοιχείο για τους αφελείς που ισχυρίζονται ότι η πανδημία είναι ίδιας επικινδυνότητας με την εποχική γρίπη: Θάνατοι από γρίπη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περίπου 100/έτος, θάνατοι από covid-19 6.0000 μέχρι τώρα, παρά τα πρωτοφανή μέτρα προφύλαξης που έχουν γονατίσει την πατρίδα μας υγειονομικά, κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά. Να ενημερώσουμε τέλος ότι και το τελευταίο δεκαήμερο τα διενεργηθέντα test στο κέντρο υγείας απέβησαν αρνητικά. Από σήμερα άνοιξε και η δυνατότητα δήλωσης επιθυμίας εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους στην Ιθάκη και παρότι υπάρχει ακόμα ελλιπής ενημέρωση, ευελπιστούμε να αρχίσουν σύντομα οι εμβολιασμοί στο κέντρο υγείας.

Γιώργος Παξινός
Προϊστάμενος Κ.Υ. Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed