Γιώργος Κατσιβέλης: «Περιττές και αδικαιολόγητες οι απαγορεύσεις του κυνηγιού και του ψαρέματος, αίτημα στα Υπουργεία και επανεξέταση»

Η μηδενική παρουσία κρουσμάτων κορονοϊού στο Δήμο Ληξουρίου τους τελευταίους μήνες και η πρόσφατη κοινοποίηση των στοιχείων που δείχνουν ότι η Κεφαλονιά είναι από τις λίγες περιοχές στην Ευρώπη που χαρακτηρίζεται «πράσινη» αποδεικνύουν την πιστή εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών και των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας από όλους μας.
Πειθαρχημένη στάση η οποία θα συνεχιστεί από μέρους μας γιατί όλοι συναισθανόμαστε τον κίνδυνο. Οφείλω όμως, να χαρακτηρίσω ως περιττές και αδικαιολόγητες τις απαγορεύσεις του κυνηγίου και του ψαρέματος, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν συγκέντρωση πολλών ατόμων και συνωστισμό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνονται σε ατομικά και είναι δραστηριότητες στη φύση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες αποτελούν τρόπο ζωής, διασκέδασης, άθλησης και εκτόνωσης από τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και βιοπορισμού για τους ψαράδες μας. Δεν δικαιολογώ τη συνέχιση αυτής της παράλογης απαγόρευσης όταν μάλιστα μπορεί να περιοριστεί τα όρια του κάθε Δήμου. Συμμερίζομαι τις γενικές υπό όρους αντιδράσεις και ταυτίζομαι απόλυτα με τους Δημότες μου κυνηγούς και ψαράδες. Με βάση τα παραπάνω απευθύνω έκκληση στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας να επανεξετάσουν την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του κυνηγίου και του ψαρέματος και τα όποια μέτρα να αντιμετωπίσουν το θέμα ξεχωριστά ανά Δήμο ή Περιφερειακή Ενότητα.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου
Γιώργος Κατσιβέλης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed