Στην σπονδή της υποκρισίας και του συμφέροντος, ο μόνος τελικά που δεν σφύριξε κλέφτικα ήταν ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας

Είναι της μοδός τελευταία ορισμένοι να σχολιάζουν γεγονότα μικρά ή μεγάλα της επικαιρότητας και να παίρνουν θέση σε αυτά κατά το δοκούν και το συμφέρον τους, τόσο το ατομικό πρωτίστως όσο και το κομματικό τους δευτερευόντως.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών ήταν πάγιο αίτημα όλης της Αριστεράς διαχρονικά, τρομάρα της, για τη δήθεν προστασία των μικρών ιδιοκτητών από τη βάσανο της συναλλαγής και της ταλαιπωρίας. Όταν αυτή άρχισε επιτέλους να συμβαίνει, με όλα τα πρόδηλα λάθη της, ξεσηκώθηκε η θολοκουλτούρα της Αριστεράς στο νησί για να προασπιστεί δήθεν τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάτων, οποία υποκρισία, ενώ κατ ουσίαν ταράχτηκε γιατί πράγματι θα καθυστερήσουν κάποιες μεγάλες δουλειές για αρκετούς εμπλεκομένους. Θεμιτό, δε λέω, αλλά άλλο θέμα η προστασία των πτωχών και των λαικών μαζών και άλλο το προσωπικό συμφέρον. Βέβαια πάντα υπήρχε αυτή η μόχλευση, αυτή η έξυπνη δυνατότητα να χρησιμοποιείς ωραίους τίτλους σε δακρύβεχτρα θέματα για να παρελκύεις, δηλαδή, άλλα να λες στους πολλούς και άλλα να εννοείς για τους λίγους, που πρωτίστως ενδιαφέρει το θέμα με το οποίο δήθεν καταπιάνεσαι για να υποστηρίξεις τους αδύνατους.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε με το ΣΧΟΟΑΠ Ιθάκης. Άλλοι το σχεδίασαν, άλλοι το αποδέχτηκαν και όταν ήρθε η ώρα προστασίας των πτωχών όλοι σφύριζαν κλέφτικα, γιατί οι κίτρινες περιοχές βόλευαν τους προστάτες του λαού, ενώ οι μικροί ιδιοκτήτες να πάνε να… Ο μόνος τελικά που δεν σφύριξε κλέφτικα ήταν ο Δήμαρχος Ιθάκης που το πάλεψε μόνος του και πήρε και την ευθύνη της ματαίωσής του. Αυτός και μερικοί άλλοι. Οι προστάτες του λαού, οι λαλίστατοι, άφαντοι. Ούτε απέξω δεν πέρασαν για να συνδράμουν, χωρίς ίχνος ντροπής. Είναι αυτοί, που επειδή έχουν τέτοιο ζήλο για τη προάσπιση των συμφερόντων των πτωχών μαζών, ξέχασαν τόσα χρόνια το Μακροπούσι, την αναγκαστική απαλλοτρίωση των παραλιών και τόσα άλλα θέματα που άπτονταν της μαρξιστικής ιδεολογίας τους. Ευτυχώς τελικά που υπάρχουν οι άλλοι, οι δωσίλογοι οι δεξιοί και οι πασόκοι που τους προσπερνούν και κατά πως φαίνεται στην πράξη, υποστηρίζουν καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολλών και των αδυνάτων.
Για απόδειξη όλων των ανωτέρω υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις για όλες τις υποθέσεις εντός του δημαρχιακού μεγάρου που είναι στη διάθεση του καθενός ενδιαφερομένου. Γιατί άλλο θέμα η παραπλάνηση και άλλο η αλήθεια για τα συγκεκριμένα θέματα. Λέω εγώ τώρα… Θέματα για σκέψη και αναστοχασμό: Κοινή Περιουσία, Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης, Μακροπούσι, Αναγκαστικές Απαλλοτριώσεις Παραλιών, ΣΧΟΟΑΠ. Γιατί άλλο είναι η ανάρτηση των δασικών χαρτών με τα πρόδηλα και ίσως εσκεμμένα λάθη τους μέσα από την προχειροδουλιά που έγινε και άλλο η εργαλειοποίηση του για να ψαρεύουμε σε θολά νερά για ψηφαλάκια, άλλα λέγοντας και άλλα υποκρύπτοντας. Αφιερωμένο με πολύ αληθινή αγάπη στον αξιοσέβαστο και καλό μου φίλο Νίκο Λουράντο που κάποτε τον στεναχώρησα άθελά μου παρασυρόμενος από την ορμή της νιότης μου εκτιμώντας απεριόριστα τις σκέψεις του.

Σπύρος Κανδηλιώτης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed