Συνάντηση του Βουλευτή με τον Υπουργό Άμυνας, υπογραφή τριών σημαντικών συμβάσεων έργου για τις γέφυρες Χειμωνικού και Πόρου

Σήμερα το απόγευμα συναντήθηκα στο ΥΠΕΘΑ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, με αφορμή την υπογραφή τριών σημαντικών συμβάσεων έργων του Υπουργείου στην Κεφαλονιά, πριν από λίγο.
Πρόκειται για έργα που θα εκτελεστούν το αμέσως προσεχές διάστημα και για τα οποία καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες. Με τις υπογραφές των συμβάσεων έργων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:
Οριστικοποιήθηκε η μεταφορά και η τοποθέτηση της προσωρινής γέφυρας του Χειμωνικού από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Μηχανικού Στρατού Ξηράς. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας στον οδικό άξονα Αργοστολίου-Φισκάρδου. Η στρατιωτική γέφυρα θα αποτελέσει τη λύση μέχρι την κατασκευή νέας γέφυρας στο Χειμωνικό.
Ολοκληρώνονται με δυο σημαντικά υποέργα οι εργασίες της ΜΟΜΚΑ στην γέφυρα «ΜΠΕΛΕΥ» του Πόρου, καθώς μετά την κατασκευή του μεσόβαθρου, δρομολογούνται επιπλέον:
Η τοποθέτηση νέου τάπητα αυξημένης αντοχής στην γέφυρα.
Η κατασκευή εκατέρωθεν παράπλευρων μεταλλικών διαδρομών για την ασφαλή διέλευση πεζών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο για την υπογραφή των συμβάσεων έργων του Υπουργείου Άμυνας στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θερμές ευχαριστίες και στον Διοικητή της ΜΟΜΚΑ, Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Κλούβα, για την προεργασία που έκανε τους προηγούμενους μήνες, μέχρι και τη σημερινή εξέλιξη.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed