Πανικός, και δεύτερος υπάλληλος του Δήμου Αργοστολίου θετικός στον covid 19, rapid test για όλους και απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15.15΄ και σήμερα 10 Φεβρουαρίου ώρα 12.00, ενημερωθήκαμε από δύο υπαλλήλους του δήμου μας ότι εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα λοίμωξης covid-19.
Άμεσα, ήδη από χθες, και σε εφαρμογή Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος που έχει εκπονηθεί για το Δήμο Αργοστολίου από 27 Οκτωβρίου 2020 (σχετ. α.π. 21704) και έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις οργανικές μας μονάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες:
Υπεδείχθη στους υπαλλήλους και μετέβησαν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθησαν σε προβλεπόμενους ελέγχους. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και για τους δύο και οι υπάλληλοι – κατόπιν οδηγιών και των ιατρών – ετέθησαν σε απομόνωση κατ’ οίκον.
Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ, γνωστοποιώντας το γεγονός και λαμβάνοντας σχετικές οδηγίες.
Ειδοποιηθήκαν και ετέθησαν σε κατ΄ οίκον παραμονή όσοι εκ των υπαλλήλων είχαν έρθει σε επαφή με τους δύο υπαλλήλους το τελευταίο 48ωρο. Επίσης συγκεκριμένοι υπάλληλοι κρίθηκε απαραίτητο άμεσα να υποβληθούν στο νοσοκομείο Αργοστολίου σε μοριακό έλεγχο.
Εκκενώθηκαν οι χώροι εργασίας και διενεργήθηκε απολύμανση.
Άμεσα προγραμματίστηκε και διενεργείται απολύμανση – για προληπτικούς λόγους- σε όλα τα κτήρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου.
Με επείγον έγγραφό μας ενημερώσαμε τους υπεύθυνους ανά οργανική μονάδα συντονιστές για αναγκαίες επί μέρους ενέργειες και κυρίως πρωτοβουλίες ενημέρωσης λοιπών υπαλλήλων και εργαζομένων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο διαχείρισης.
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου υπάλληλοι και εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε rapid test από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα δοθούν και σχετικές οδηγίες μέσω ειδικής τηλεδιάσκεψης.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ και ακολουθούμε με απόλυτη ακρίβεια τις οδηγίες που μας παρέχονται.
Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε άλλης περίπτωσης κρούσματος παρέχοντας και ενεργώντας τα προβλεπόμενα.

Ο Συντονιστής Διαχείρισης
Νικόλαος Φραντζής
Γενικός Γραμματέας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed