Κρούσμα κορωναϊού στην Ιθάκη, «καθαρός» ο Λιβιτσάνης

Σας ενημερώνω ότι επιβεβαιώθηκε ένα (1) κρούσμα στο νησί μας. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας και εδόθησαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Παρακαλώ θερμά να παραμείνουμε ψύχραιμοι και υπεύθυνοι και να μην αναπαράγουμε οτιδήποτε ανεύθυνο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ζητώ την ιδιαίτερη προσοχή όλων. Παραμένουμε ψύχραιμοι και εργαζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Στανίτσας

Επειδή ήδη έχω δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών, που δικαίως ανησυχούν, σας ενημερώνω ότι δεν νοσώ από COVID-19. Υπεύθυνα από την πρώτη στιγμή που είχα ένα χαμηλό πυρετό, ενημέρωσα το Κέντρο Υγείας και τον Διευθυντή κ. Παξινό, ζητώντας να κάνω το τεστ, το οποίο σας ενημερώνω ότι είναι το 4ο στη σειρά που έχω κάνει, από το περασμένο Καλοκαίρι, έστω κι αν δεν έχω προβεί σε άσκοπα ταξίδια, πέραν από κάποια υποχρεωτικά στο Αργοστόλι λόγω της κατάστασης του πατέρα μου. Και όλα αυτά δημόσια, χωρίς να θέτω ζητήματα εμπιστευτικότητας και προσωπικών δεδομένων. Άλλωστε στο container πήγα και περίμενα και εγώ, όπως όλοι, χωρίς να κρύβομαι από περαστικούς. Από την αρχή γνώριζα ότι με “έκοψε” πάνω στο παπί που επιμένω να οδηγώ χειμώνα- καλοκαίρι, αλλά έκανα άμεσα το τεστ του οποίου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Προληπτικά, κάθομαι όλες αυτές τις ημέρες σπίτι μου, ενημέρωσα όλες τις πιθανές επαφές μου, την υπηρεσία μου και το Δήμαρχο, που είναι προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας και ενώ είχα την υποχρέωση να είμαι στην πρόσκληση που είχα στην Βόρειο Ιθάκη από γονείς για να συζητήσουμε τα σοβαρά ζητήματα του Επαρχιακού Δικτύου και τις αποκαταστάσεις του, απέφυγα να παραστώ, έστω κι αν κάποιοι σκέφτηκαν φωναχτά ότι “κρύβομαι”. Άλλωστε αν είχα νοσήσει, να είστε σίγουροι όλοι, ότι θα είχα άμεσα βγάλει ανακοίνωση, όπως οφείλει κάθε ένας που υπηρετεί τους πολίτες σε οποίο αξίωμα τον έχουν ορίσει. Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε με όλες τις προφυλάξεις και είμαι από τους πρώτους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό στο νησί μας, φυσικά στη σειρά μου και ανάλογα την ηλικιακή ομάδα που ανήκω.

Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed