Ανοχύρωτοι μπροστά στο τρίτο κύμα

Η πανδημία διάβηκε το κατώφλι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ήταν θέμα χρόνου. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει έλεγχος με rapid test στις πύλες εισόδου των νησιών. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Κυβέρνηση επί ένα έτος παραμένει απλός παρατηρητής του ιού και αρκείται στην επιβολή περιοριστικών μέτρων, απαγορεύσεων και προστίμων.
Καμία ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., μηδενικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, κανένα πραγματικό σχέδιο προστασίας των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός μετά την Πάρνηθα, τα Τρίκαλα προσφάτως και από την Ικαρία συνεχίζει με την ανευθυνότητά του να στέλνει λάθος μηνύματα προς τον ελληνικό λαό! Αγνοεί κάθε μέτρο αποφυγής συνωστισμού και συνεστιάζεται με πλήθος κομματικών του στελεχών.
Στην Κεφαλονιά, ουδεμία ουσιαστική προσπάθεια έγινε τα τελευταία χρόνια για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. από το νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη πρώην Βουλευτή του Σύριζα. Ουδεμία έντονη πίεση ασκήθηκε προς το Υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας. Σε κάθε σοβαρό περιστατικό απαιτείται αεροδιακομιδή ασθενούς σε μία άνιση μάχη των ιατρών με το χρόνο. Παρά ταύτα, οι πολίτες συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, γνωρίζοντας ότι μόνο αυτή μας προφυλάσσει απέναντι στις κυβερνητικές παραλείψεις.
Το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει πολιτική με αριθμούς κρουσμάτων, αντιθέτως μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας πρότεινε σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Ζήτησε μαζικά τεστ στον πληθυσμό, αξιόπιστο ολοκληρωμένο μητρώο ασθενών στον Ε.Ο.Δ.Υ., δημόσιες δομές αποκατάστασης των νοσούντων, επαρκή και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων. Το Κίνημα Αλλαγής, εκφράζει την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρών και νοσηλευτών και ζητά την οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών, που μόνοι δίνουν τη μάχη αντιμετώπισης του covid. H κοινωνία γνωρίζει και αντιλαμβάνεται καθημερινά την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής παρά την ελεγχόμενη πληροφόρηση που δίδεται από τα ΜΜΕ. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες και δύναμη σε όλους τους συμπολίτες μας για να ξεπεράσουμε ενωμένοι την υγειονομική κρίση!

Λευτέρης Κρητικός
Δικηγόρος
Γραμματέας Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed