Κλείνει το μάτι στην Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη ο Διονύσης Πρεντάνος και εμμέσως, πλην σαφώς, καταδικάζει την ενέργεια του Ρουχωτά για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Αντιγράφω από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης: «αν τελικά υπερψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο τυχόν εναλλακτική πρόταση που αγνοεί την εισήγηση και πάσχει νομιμότητας (γενικά ή σε επιμέρους εγγραφές), δεν θα καταστεί δυνατή η επικύρωση της απόφασης του συμβουλίου από τον Ελεγκτή Νομιμότητας».
Ξεκινάμε με δεδομένο ότι η εναλλακτική πρόταση της παράταξης του κ. Ρουχωτά έχει αρνητική εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Ας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε την ουσία του θέματος. Σε μια αίθουσα πανεπιστήμιου εξετάζεται ένα μάθημα του τμήματος Α. Κατά την είσοδο των φοιτητών στην αίθουσα δεν υπάρχει κατάλογος των ονομάτων τους αφού είναι προαπαιτούμενο ότι θα πρέπει να είναι φοιτητές του τμήματος και να το έχουν δηλώσει ( στη περίπτωση μας να έχουν θετική εισήγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες,). Στην διαδικασία των εξετάσεων εισέρχεται και το άτομο Κ που δεν είναι φοιτητής και γραφεί και αυτός το διαγώνισμα.
Ο καθηγητής ανακοινώνει τα αποτελέσματα και τα προωθεί στην γραμματεία για επικύρωση. Στην ανακοίνωση του, προφανώς και πολύ λογικά δεν αναφέρει το όνομα του Κ αφού δεν πληροί τα προαπαιτούμενα (θετική εισήγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες) . Η γραμματεία όμως μετά από ένσταση του Κ, θέλει τυπικά να υπάρχουν όλα τα ονόματα όσα και τα γραπτά, και στο όνομα του Κ απλά να υπάρχει η ένδειξη ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Με αυτό τον τρόπο ο καθηγητής ξαναγράφει τα αποτελέσματα χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει κάτι και η υπόθεση τελειώνει χάνοντας απλά πολύτιμο χρόνο για τους υπόλοιπους φοιτητές.
Το ερώτημα όμως που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί ο φοιτητής Κ κάνει την ίδια ένσταση όπως και πέρυσι που απορρίφθηκε επί της ουσίας (επειδή στην ανακοίνωση δεν υπάρχει το όνομα του!!!) ; Δυο είναι οι απαντήσεις. Η δεν γνωρίζει και δεν έμαθε από πέρυσι τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος ή τον γνωρίζει και θέλει απλά να παρακωλύσει την διαδικασία . Οι απαντήσεις δικές σας.

ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed