Βασίλης Ρουχωτάς προς… Γάιδαρο: «Γιατί η ηθική επιβάλλει να διεκδικείς αυτό που υπερασπίζεσαι μέχρι το τέλος»

Ένας γάιδαρος ξαφνικά στην αυλή μας. Το ότι μπήκε απρόσκλητος δεν μας πείραξε. Άλλωστε, δεν περιμένεις καλή συμπεριφορά από γάιδαρο. Είναι γνωστό ότι οι Ληξουριώτες είμαστε φιλόξενοι και χωρατατζήδες. Επίσης, στο Ληξούρι μας αρέσει το τραγούδι.
Όμως, επειδή πολύ φάλτσα μας γκάριξε ο σκαλισιάνος γάιδαρος θα προσπαθήσουμε να του δείξουμε το μονοπάτι στο πεντάγραμμο. Και αυτό γιατί χωρίς να ξέρει αποφαίνεται γκαρίζοντας. Η ωριμότητα στο Ληξούρι περισσεύει. Δεν καταψηφίστηκε κανένα τεχνικό πρόγραμμα γάιδαρε στο Ληξούρι. Αντίθετα η αντιπολίτευση έκανε το επί πλέον από ότι συνήθως. Δύο δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν εναλλακτικό πρόγραμμα. Όπως είχαν το δικαίωμα αλλά ΚΥΡΙΩΣ την υποχρέωση. Το να ψηφίζεις, απλά για να βγάλεις την υποχρέωση, αυτό το κάνουν και οι γάιδαροι. Οι άνθρωποι σκέπτονται και συμμετέχουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος ήταν επιβεβλημένη στο Ληξούρι. Γιατί, δυστυχώς για τον τόπο, από το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής που ψηφίστηκε το 2020 δεν εκτελέστηκε ούτε ένα έργο. Και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 επανήλθε σχεδόν αυτούσιο για ψήφιση το 2021. Και το δυστυχέστερο για τους Ληξουριώτες είναι ότι το όραμα του Δημάρχου μέσω αυτών των προγραμμάτων ήταν μόνο λιθιές και μπετόν! Και η αντιπολίτευση επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ, όπως πολύ στραβά γκαρίζεις, αλλά είχε πρόταση εποικοδομητική.
Πρότεινε στον Δήμαρχο να περικοπούν λίγο οι δαπάνες για λιθιές και μπετά και να γίνουν και τρεις τέσσαρες μελέτες. Χωρίς να του απορρίψει ούτε ένα από τα έργα του προγράμματός του. Μελέτες που λείπουν πάντα από τα τεχνικά προγράμματα. Πρότεινε δηλαδή η αντιπολίτευση γάιδαρε, να διορθώσουμε μερικά “κατρίνια” τον μπούσουλα. Αυτήν την συμμετοχή, αυτήν την μικρή διόρθωση, απέρριψε μικρόψυχα και κοντόφαλμα ο Δήμαρχος Ληξουρίου. Γιατί αρνήθηκε και επέβαλε στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΦΑΣΙΣΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ να μην τεθεί σε ψηφοφορία στο Δημοτικό συμβούλιο η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση λοιπόν προσέφυγε στον νόμο ζητώντας το αυτονόητο. Να κριθούν η πρόταση της Δημοτικής Αρχής και η πρόταση της αντιπολίτευσης από την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων. Γιατί η ηθική επιβάλλει να διεκδικείς αυτό που υπερασπίζεσαι μέχρι το τέλος και δεν εξικνείται η υποχρέωσή σου μόνο με την ψήφο σου. Ο ελεγκτής νομιμότητας πολύ απλά επιβεβαίωσε την άποψή μας ζητώντας την επανάληψη της ψηφοφορίας μεταξύ των δύο επικρατεστέρων προτάσεων. Αυτά Γάιδαρε και έτερον ουδέν. Πάντως, γάιδαρε αν σε φέρει ο δρόμος στο Ληξούρι, εμείς θα σε τρατάρουμε παρά τις στραβογκαριξιές σου.

Βασίλης Ρουχωτάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed