Ηχηρό χαστούκι στον Δήμαρχο Ληξουρίου από Αραβαντινό και Ρουχωτά, καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, που βάση νομοθεσίας θα εφαρμοστεί

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε χθες στον Δήμο Ληξουρίου, αφού η Αποκεντρωμένη ανάγκασε τον Δήμαρχο να φέρει σε ψήφιση στο Σώμα όχι μόνο το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, αλλά και αυτό της αντιπολίτευσης Αραβαντινός-Ρουχωτάς και Λαϊκής Συσπείρωσης.
Εκεί μια έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο, αφού η πρότασή του κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο επτά ψήφους στο Δ.Σ., οι έξι της δημοτικής αρχής και ο ανεξάρτητος πλέον, Διονύσης Πρεντάνος, που δεν έχασε την ευκαιρία να υποβάλλει τα πολιτικά σέβη του στον Γιώργο Κατσιβέλη μετά την διαγραφή του από την παράταξη του Διονύση Αραβαντινού. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης πήρε τους πέντε δικούς της ψήφος, ενώ η κοινή πρόταση Ρουχωτά-Αραβαντινού εξασφάλισε εννέα ψήφους. Πλην του κ. Πρεντάνου οι υπόλοιποι σύμβουλοι και των δύο παρατάξεων στάθηκαν δίπλα στους επικεφαλής τους. Τι σημαίνει όμως αυτή η ψηφοφορία; Αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα απολύτως τίποτε, αφού θα εφαρμοστεί αυτό της δημοτικής αρχής, αν και μειοψήφησε, αφού έχει την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Από την άλλη όμως, η ψηφοφορία αυτή έδωσε το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα στο Ληξούρι, με τον Γιώργο Κατσιβέλη να έχει καταφέρει να βάλει απέναντί του τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο στήριγμα από την αντιπολίτευση να έχει τον Διονύση Πρεντάνο. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια στην Παλλική, με τους Βασίλη Ρουχωτά και Διονύση Αραβαντινό να δείχνουν ότι έχουν το πάνω χέρι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed