Στέλιος Σπαθής: «Αλληλεγγύη και ευθύνη, δεν πρέπει να υιοθετούμε φήμες και κουτσομπολιά, αξίζουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου απασχόλησε το θέμα των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Η εφαρμογή των νέων απαγορευτικών, περιοριστικών μέτρων σήμερα δεν έχουν σχέση με τα μέτρα ενός χρόνου πριν, στην έναρξη της πανδημίας.
Πριν ένα χρόνο, ο αιφνιδιασμός μας φόβισε για το αναπάντεχο και έτσι η προσοχή μας έγινε η καθημερινή μας ανάγκη. Σήμερα η περσινή μη κανονικότατα έγινε συνήθεια ζωής, ο φόβος εξασθένησε, τα μέτρα χαλάρωσαν. Την παραδοχή του καθαρού νησιού την μεταφέραμε αβασάνιστα παντού. Έτσι είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο να νοσήσει κάποιος. Δεν πρέπει να υιοθετούμε φήμες και κουτσομπολιά, δεν προχωρούμε σε ακραίες συμπεριφορές, δεν στοχοποιούμε πρόσωπα και φυσικά ούτε χωριά ολόκληρα. Η πανδημία, όπως όλες οι κρίσεις εξάλλου, μας έφερε αντιμέτωπος με τον εαυτό μας. Έτσι αναμετράται η λογική με τον παραλογισμό, η υπευθυνότητα με την επιπόλαιοτητα, η αλληλεγγύη με τον κυνισμό. Η διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε τις αδυναμίες, τις παραλήψεις προσώπων, φορέων και θεσμών που είναι επιφορτισμένοι να καθοδηγούν και να δίνουν λύσεις. Στην επόμενη μέρα όλοι μαζί ήρεμα αλλά αποτελεσματικά και δημιουργικά θα βρούμε τις λύσεις. Ο δρόμος της ευθύνης σήμερα είναι ο εμβολιασμός και η προσοχή. Ο χρόνος δεν είναι στάσιμος. Σίγουρα αξίζουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή και στο Νομό μας. Όμως, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό του Κέντρου Υγείας Σάμης παρόλα τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει στέκεται με αυταπάρνηση.

Στέλιος Σπαθής
Επικεφαλής παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed