Λίβερπουλ-Έβερτον, η… πελάτισσα των 21 ετών

Η αλήθεια είναι ότι δεν συναντάς τέτοια πελατειακή σχέση συχνά ανάμεσα σε δύο ομάδες, ειδικά όταν πρόκειται για ντέρμπι. Και, δη, ντέρμπι όχι μόνο στην ίδια πόλη μα τα γήπεδά τους απέχουν… ένα πάρκο απόσταση. Κυριολεκτικά. 

Λίβερπουλ εναντίον Εβερτον λοιπόν, στο «Ανφιλντ» απόψε, στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και στο ματς που κυριαρχεί σήμερα στο πάμε στοίχημα προγνωστικά. Στα της παράδοσης, οι «reds» είναι αήττητοι την τελευταία 11ετία, ανεξαρτήτως έδρας, στο πρωτάθλημα: 8-12-0, σε όλες τις διοργανώσεις είναι 11-12-0 (!), ήτοι από το 2-0 του Οκτωβρίου 2010 με τέρματα των Τιμ Κέιχιλ και Μικέλ Αρτέτα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες ενάντια σε αυτή του Ρόι Χόντγκσον. Ο οποίος Χόντγκσον είχε, πλην Κάραχερ, Σκρτελ Τόρες, Τζέραρντ, Ρέινα, και τους Ενγκόνγκ, Σωτήρη Κυργιάκο, Ραούλ Μεϊρέλες. 

Στο, δε, «Ανφιλντ», το τελευταίο διπλό είναι… ακόμη πιο πίσω: 26 Σεπτεμβρίου 1999, Λίβερπουλ – Εβερτον 0-1 με γκολ του Κέβιν Κάμπελ από το 4ο λεπτό, με τεχνικό τον αείμνηστο Ζεράρ Ουγιέ, αποβολή των Φέστερφελντ και Τζέφερς εκατέρωθεν στο 74’ και ενδεκάδα από Οουεν, Φάουλερ, Σμίτσερ, Μπέργκεν ως Χέγκεμ, Στόντον και Χάμαν. Οι «εβερτόνιανς» του Ουόλτερ Σμιθ αγωνίζονταν με τους άλλοτε «κόκκινους» Μπάρμπι, Αμπέλ Σαβιέ, αλλά και τους Μπολ, Χάτσινσον, Κόλινς και άλλους. Εκτοτε, 11-9-0 στο πρωτάθλημα και 14-10-0 μαζί με τις άλλες διοργανώσεις. Ητοι πέρασαν… 7.815 ημέρες, πλην της σημερινής!

Με βάση τούτα, το 7.80 (!) στο διπλό παραείναι τραβηγμένο…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και άλλα προγνωστικά στοιχήματος στο koubanezos.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed