Προβάδισμα στους Εσθονούς και λόγω πλεονεκτήματος

Οι 22 από τις 24 ομάδες που θα παίξουν στην τελική φάση του Eurobasket έχουν αποφασιστεί πριν από την σημερινή τελευταία ημέρα των προκριματικών. 

Γράφει ο Στέφανος Μαρολαχάκης

Μάθε τα πάντα για την interwetten

Τα δύο τελευταία εισιτήρια θα κριθούν στους αγώνες Δανία-Λιθουανία (ο νικητής περνάει) και Εσθονία-Βόρεια Μακεδονία (οι Σκανδιναβοί περνάνε ακόμα και με ήττα μέχρι και με διαφορά 8 πόντων).

Στη σημερινή στήλη θα ασχοληθώ με τον αγώνα της Εσθονίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Οι Εσθονοί εντυπωσίασαν με τη νίκη επί της Ιταλίας, αλλά ήταν κατώτεροι των προσδοκιών κόντρα στη Ρωσία και τώρα παίζουν την πρόκρισή τους έχοντας το πλεονέκτημα των 8 πόντων. Το θετικό είναι ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, αφού οι Σοκ και Τράιερ που δεν έπαιξαν χθες κόντρα στους Ρώσους θα είναι διαθέσιμοι, ενώ γενικά, οι Σκανδιναβοί είναι και πιο ξεκούραστοι από τους αντιπάλους τους, καθώς τις προηγούμενες μέρες έχουν δώσει μόλις δύο αγώνες, με τον χρόνο συμμετοχής των παικτών να είναι μοιρασμένος.

Η Βόρεια Μακεδονία από την άλλη, θα δώσει τον τέταρτο αγώνα σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς χρωστούσε και τα ματς των προηγούμενων «παραθύρων» λόγω κορονοϊού. Στο χθεσινό ματς με την Ιταλία, τέσσερις παίκτες έμειναν στο παρκέ για πάνω από 33 λεπτά, γεγονός που είναι λογικό να τους επηρεάσει σωματικά. Επίσης, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο γκαρντ της Μπανταλόνα, Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, τραυματίστηκε και σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή δεν θα δώσει το παρών στον «τελικό» με την Εσθονία.

Βάσει των παραπάνω, θεωρώ ότι η Εσθονία έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Δεν θα επιλέξω τον καθαρό άσο, αφού της κάνει και μια ήττα με διαφορά μικρότερη των 8 πόντων, οπότε θα πάρω τον άσο με το χάντικαπ των 5.5 πόντων.

Διαβάστε περισσότερα προγνωστικά για τo Eurobasket στο Foxbet.

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed