Υπογράφηκε η Σύμβαση για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων από Πρόεδρο Περιφερειακού ΦοΔΣΑ, Δήμαρχο Ζακύνθου και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.

Ημέρα – σταθμό για την Ζάκυνθο αποτελεί η υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ως Πρόεδρος του διαβαθμιδικού περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε” Διονύση Γεωργόπουλο.
“Το έργο που αφορά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και του χώρου της υγειονομικής ταφής στον ΛΙΒΑ, είναι ο σημαντικός σταθμός μιας μακράς ιστορίας και προσπάθειας για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, που ξεκίνησε το 1992 από τον Φορέα Διαχείρισης Ζακύνθου. Μετά από χρόνια καθυστερήσεων και χρονοβόρων διαδικασιών, θα μπει η βάση για ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης με στόχο την ποιότητα ζωής και την τουριστική μας ταυτότητα”, δήλωσε η Περιφερειάρχης. Η Πρόεδρος του περιφερειακού ΦοΔΣΑ έστειλε το μήνυμα πως μέσα από την συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη των δυο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα νησιά του Ιονίου θα μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ποιότητας ζωής, συνυφασμένο με την ανάπτυξη και τον βιώσιμο τουρισμό και ευχαρίστησε τους συντελεστές όπου παρά τις δυσκολίες, τις αντιπαραθέσεις, τα προσκόμματα και τις διαφωνίες, σήμερα ενωμένοι προχώρησαν στις προκλήσεις της νέας εποχής και από κοινού σχεδίασαν, πορευθήκαν και σήμερα υλοποιούν.
Η υπογραφή της Σύμβασης του έργου έγινε παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού και μέλους του ΔΣ του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Κατερίνας Μοθωναίου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια, των Αντιδημάρχων Νικήτα Σπίνου και Βιβής Καψαμπέλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Κακολύρη, του Τεχνικού Διευθυντή του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Θοδωρη Κάρδαρη και στελεχών της εταιρίας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.”. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του περιφερειακού ΦοΔΣΑ και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την αναγνώριση εκ μέρους του Φορέα της ικανότητας του Δήμου Ζακύνθου να αναλάβει την υλοποίηση του έργου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ανάδειξης της Ζακύνθου. Ο κ. Γεωργόπουλος Πρόεδρος της “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.” αφού παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε στην επεξεργασία των σύμμεικτων και οργανικών απορριμμάτων ώστε τα παραγόμενα υλικά και προϊόντα να είναι εκτός από ανακυκλώσιμα υλικά, compost υψηλής ποιότητας κλπ. Τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων σε 19 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης και η Ζάκυνθος πλέον θα μπει στο πάνελ των περιοχών της ελληνικής επικράτειας που θα διαθέτει μια σύγχρονη και Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και την δυνατότητα εξέλιξής της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed