Θλίψη στην ομογένεια για τον θάνατο του Γιώργου Μενεγάτου

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας, ευεργέτης, φιλάνθρωπος και συνάμα πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γιώργος Μενεγάτος δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, 7 Μαρτίου 2021, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του με τον κορωνοϊό σε ηλικία 68 ετών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στις δύο ακτές του Ατλαντικού. Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Μαρτίου 2021, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στην διεύθυνση 3808 Ditmars Blvd, Queens, NY 11105. Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στην διεύθυνση 153 W 105th St, New York, NY 10025. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιορισμών για τις συναθροίσεις η κηδεία θα λάβει χώρα στον στενό οικογενειακό κύκλο. O θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Μαρία το γένος Γδύση, τα παιδιά του Σπύρο και Ναταλία Μενεγάτου, Ισίδωρο και Ράνια (Ουρανία) Μενεγάτου, Τζόυ (Χαρά) και Νικόλαο Αργυράκη, τα εγγόνια Μαρία, Μελίνα και Γεώργιο Μενεγάτο, Γεώργιο Αργυράκη, τα αδέλφια Κατερίνα και Κυριάκο Βρυώνη, τους κουνιάδους Μιχάλη Γδύση, Ιουλία και John Burnette, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.
Ο αείμνηστος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της παροικίας των Κεφαλλήνων και Θιακών της Αμερικής και του Καναδά. Άνηκε στο «Εμείς» που έλεγε ο λαός και με την σοφία του και την γενναιοδωρία του σε συνδυασμό με το φιλότιμο έκλεβε τις καρδιές των ανθρώπων που είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν, να διδαχτούν από την πολυσχιδή του δράση και να εμπνευστούν από τον χαρισματικό του χαρακτήρα. Έχει διατελέσει πολλές θητείες πρόεδρος της ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος», της Ομοσπονδίας Κεφαλλονιτών και Θιακών «Οδυσσεύς» Αμερικής και Καναδά και της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν και ήταν ένας από τους ευεργέτες τους. Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Θιακών Αμερικής και Καναδά, Διονύσιος Βλάχος και Κώστας Βαγγελάτος, αντίστοιχα, λίγες ώρες μετά την εκδημία του Γιώργου Μενεγάτου εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν: «Η Κεφαλλονίτικη διασπορά θρηνεί το πρόωρο φευγιό του ηγετικού στελέχους της, πολύ δραστήριου και φλογερού Κεφαλλονίτη, Γιώργου Μενεγάτου.
Ο Γιώργος υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ένας φλογερός πατριώτης και ένας αθόρυβος φιλάνθρωπος. Η αγάπη του για την Κεφαλονιά και τον Ελληνισμό τον έσπρωξε από τα πρώτα του χρόνια να ασχοληθεί με τα κοινά της Ελληνικής και ιδιαίτερα της Κεφαλλονίτικης παροικίας στη Νέα Υόρκη, όπου διακρίθηκε σαν δυναμική ηγετική φυσιογνωμία. Υπηρέτησε την Ομοσπονδία μας «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» σαν ταμίας, αντιπρόεδρος και επί μία πενταετία (1999-2004) σαν πρόεδρος, μένοντας στην ιστορία σαν ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους της. Στον Κεφαλληνιακό Σύλλογο ΝΥ «ΑΙΝΟ» και στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan, υπήρξε σε όλη του τη διαδρομή ηγέτης, ψυχή και στυλοβάτης. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν πλούσια και πολυδιάστατη, αλλά πάντα σεμνή και αθόρυβη. Θα ζει αιώνια στην καρδιά και τη θύμησή. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο Γιώργος Μενεγάτος γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1952 στην Άσσο Κεφαλλονιάς. Οι αείμνηστοι γονείς του Σπυρίδων και Χαρά Μενεγάτου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Γιώργο και την Κατερίνα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στα βαπόρια και το 1972, σε ένα από τα ταξίδια στην Αμερική αποφάσισε να παραμείνει σε τούτη τη φιλόξενη χώρα. Όπως πολλοί συμπατριώτες του εργάστηκε στα εστιατόρια, ως πιατάς για έξι περίπου μήνες και όταν έμαθε τη γλώσσα έγινε σερβιτόρος στο ψαράδικο «Seven Seas» του Λονγκ Αϊλαντ και στο πάλαι ποτέ «Assembly Steak House» στην καρδιά του Μανχάταν. Το 1978 συνεταιρίστηκε με τα ξαδέλφια του και αγόρασε το εστιατόριο «Big Apple» στη συμβολή της 52η Οδού και της Λεωφόρου Λέξινγκτον στο Μανχάταν. Από το 1981 μέχρι και σήμερα ασχολείται, όπως έλεγε ο ίδιος με τα bagels. Πρόκειται με την αρτοβιομηχανία «New Yorker Bagels» με έδρα το Λογνκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς, η οποία δεν είναι μόνο μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες του Κουίνς, αλλά και μια από τις πιο γενναιόδωρες της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης. Εξ άλλου τόσο η αρτοβιομηχανία, όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Μενεγάτος έχουν βραβευτεί για την κοινωνική και φιλανθρωπική τους δράση.
Προ μερικών ετών τα ηνία της επιχείρησης πέρασαν στα παιδιά του τον Ισίδωρο και τον Σπύρο, τα οποία μαζί με τον συνέταιρό του Στέφανο Ευαγγελινό συνεχίζουν την παράδοση και τώρα πλέον καλούνται να διαιωνίσουν την κληρονομιά του. O Γιώργος Μενεγάτος ήταν παντρεμένος με τη Μαρία το γένος Γδύση με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Σπύρο Μενεγάτο που είναι νυμφευμένος με τη Ναταλία Μενεγάτου, τον Ισίδωρο Μενεγάτο που είναι νυμφευμένος με την Ουρανία και τη Τζόυ (Χαρά) που είναι παντρεμένη με το Νικόλαο Αργυράκη και έχουν τέσσερα εγγόνια τη Μαρία, τη Μελίνα και τον Γεώργιο Μενεγάτο, καθώς και τον Γεώργιο Αργυράκη. Επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους και τώρα πλέον έχουν αναλάβει και τα ινία της αρτοβιομηχανίας. Ο αείμνηστος καυχιόνταν για τα επιτεύγματα των παιδιών του και δη του Σπύρου που δεν επαναπαύτηκε με τις δάφνες και τα επιτεύγματα του πατέρα του. Άνοιξε τα φτερά του και προ μερικών ετών έγινε συνιδιοκτήτης και διευθυντής του εστιατορίου «Nerai» με έδρα το Μανχάταν, το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα ελληνικά και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed