Συνάντηση Κοντοζαμάνη με Καππάτο, πιέσεις για να ανοίξει και πάλι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου και προκήρυξη θέσεων ιατρών

Χθες συναντήθηκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Κύριο θέμα της συζήτησής μας ήταν οι διαδικασίες για το άνοιγμα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αργοστολίου, την προκήρυξη θέσεων ιατρών και τις σχετικές αλλαγές στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.
Το δεύτερο θέμα της συζήτησης ήταν η επισκόπηση των προκηρύξεων για μόνιμο ιατρικό προσωπικό που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Διαπιστώθηκε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στην Παιδιατρική και την Παθολογική κλινική και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για θέσεις ιατρικού προσωπικού για τις οποίες δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα ενδιαφέρον κάλυψής τους. Τέλος, συζητήσαμε για τη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που εξελίσσεται πολύ καλά σε όλη τη χώρα και αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο χάρη στο μονοδοσικό εμβόλιο που εγκρίθηκε χθες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ο νομός μας βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στο σύνολο της χώρας, με ένα ποσοστό περί το 10% των συμπολιτών μας να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Βρίσκομαι σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για τον συνολικό εμβολιασμό του πληθυσμού καταρχάς της Ιθάκης και έπειτα της Κεφαλονιάς, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλότητας στα νησιά μας ακόμα και στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed