Άλαλα τα χείλη των ασεβών, έσκιζαν τα ιμάτιά τους τόσα χρόνια για τον Θαλασσόμυλο, ο οποίος έχει καταντήσει ένα μάτσο ερείπια

Μια διαχρονική πληγή έχει καταντήσει για την πόλη μας και τον Δήμο Αργοστολίου ο Θαλασσόμυλος και οι εγκαταστάσεις του. Για μια οκταετία περίπου σαπίζει και κανένας δεν ασχολείται με αυτό το… πρώην στολίδι της Κεφαλονιάς.
Από το 2012 και μετά, όταν λειτούργησε για τελευταία φορά σε μια πολιτιστική εκδήλωση του ΟΚΑΠ, ο Θαλασσόμυλος αργοπεθαίνει. Οι «αετοί» της Δημοτικής Αρχής Παρίση τον άφησαν να ερημώσει και διαλυθεί ακόμη περισσότερο. Στο διάστημα αυτό η τότε αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τα κτήρια και την εγκατάλειψή τους. Ο νυν Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Σπύρος Σαμούρης και ο νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, δεν είχαν αφήσει ραδιόφωνο για ραδιόφωνο, εφημερίδα για εφημερίδα και ιστοσελίδα για ιστοσελίδα χωρίς να κατηγορούν την τότε Δημοτική Αρχή και καλά έκαναν. Τώρα, δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ίδιους ο Θαλασσόμυλος βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση. Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα από εκεί για να διαπιστώσει το τι ακριβώς γίνεται. Καλό θα ήταν η τότε «φωνακλάδες», Σαμούρης και Μινέτος, να μας πουν τι έχουν κάνει για να συνεφέρουν αυτή την άθλια εικόνα μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού μας. Καλά τα έξυπνα παρκόμετρα και το Μουσείο Σκλάβου, καλά το κλάδεμα των δέντρων και το άσπρισμα στις ζαρντινιέρες, αλλά ο Θαλασσόμυλος στέκει αγέρωχος για να θυμίζει στους… φαφλατάδες ότι έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Γιατί όπως λέει και ο υμνογράφος της εκκλησίας μας: «Άλαλα τα χείλη των ασεβών…».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed