Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ηρωίνη στην Κεφαλονιά, συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση ηρωίνης, σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην Κεφαλονιά.
Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης, τρείς ημεδαποί – δύο άνδρες και μία γυναίκα-, εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης-διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας-μεταφοράς-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τον ηγετικό ρόλο είχε ένας από τους συλληφθέντες στην Κεφαλονιά, ο οποίος φρόντιζε για την ασφαλή προμήθεια, μεταφορά και περαιτέρω φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών που του απέστελνε από την Αττική με εταιρεία ταχυμεταφορών η ημεδαπή, ενώ το έτερο μέλος που συνελήφθη παραλάμβανε για λογαριασμό της οργάνωσης τις ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικοεξαρτημένα άτομα του νησιού. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες χθες (17.03.2021), όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά οι δύο ημεδαποί, ενώ είχαν προγραμματισμένη παραλαβή δέματος ηρωίνης, συνολικού βάρους (495) γραμμαρίων, που απέστειλε η ημεδαπή με τον ίδιο τρόπο, από την Αττική, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Ακολούθως, κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες των συλληφθέντων, στην Κεφαλονιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (5) κινητά τηλέφωνα, δύο ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ. Επιπλέον, πρωινές ώρες σήμερα (18.03.2021), με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής η προαναφερόμενη ημεδαπή. Συνολικά, εκτιμάται ότι κατά τη δράση της εγκληματικής ομάδας η οποία προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020 έως και την αποδόμηση της οργάνωσης, διατέθηκαν σε ουσιοεξαρτημένα άτομα τουλάχιστον (1500) γραμμάρια ηρωίνης, με εκτιμώμενο χρηματικό όφελος το ποσό των 75.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed