Βασίλης Ρουχωτάς: «Τρία χρόνια πέρασαν από την δημοπρασία μέχρι να φτάσουν τα δικαιολογικά για το κτήριο του Δημαρχείου Ληξουρίου»

Σας είχαμε υποσχεθεί ενημέρωση για το Δημαρχείο και το ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. Αρχίζουμε απο το Δημαρχείο. Η δημοπρασία για την ανάθεση της μελέτης επισκευής του Δημαρχείου Ληξουρίου άρχισε μεσούντος του έτους 2017. Αντιδήμαρχος Παλικής ο κ. Γιώργος Κατσιβέλης.
Αφού η Δημοπρασία πέρασε από σαράντα κύματα (και ψόφησε και ο Δήμος Κεφαλονιάς) στις 11 Φεβρουαρίου του έτους 2020 ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης κατάφερε να πάρει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου απόφαση να ζητήσουμε από τον μειοδότη μελετητή να προσκομίσει τα ΤΥΠΙΚΑ δικαιολογητικά για να υπογράψει την σύμβαση για να αρχίσει την μελέτη. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και του τάξαμε και προθεσμία 20 ημερών δηλαδή για να φέρει αυτά τα τυπικά δικαιολογητικά. Ο υποψήφιος μελετητής όλως περιέργως δεν έφερε τα δικαιολογητικά. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος ακόμη για να αντιληφθεί ο κ. Δήμαρχος και οι επιτελείς του ότι ο μελετητής δεν θα προσκομίσει τα τυπικά δικαιολογητικά. Έτσι στην 1η Δεκεμβρίου 2020 ο κ. Δήμαρχος αποφάσισε και ματαίωσε την διαδικασία του Διαγωνισμού για την μελέτη επισκευής του Δημαρχείου Ληξουρίου. Δηλαδή ο κ. Κατσιβέλης είτε ως Αντιδήμαρχος Παλικής είτε ως Δήμαρχος Ληξουρίου χρειάστηκε σχεδόν ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ για να ματαιώσει τον διαγωνισμό για την μελέτη επισκευής του Δημαρχείου Ληξουρίου. Με αυτές τις επιδόσεις ο κ. Δήμαρχος καταγγέλει ότι εγώ και η παράταξή μας υπονομεύουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Ως επίλογο κρατήστε ότι η πιθανότητα αποπεράτωσης της επισκευής του Δημαρχείου μέχρι το τέλος της παρούσας Δημαρχιακής Θητείας εμφανίζεται ιδιαιτέρως χλωμή.
Υ.Γ. Η ενημέρωση για τα ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ που “παρά τρίχα” γλυτώσαμε να γίνουν το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο Ληξουρίου θα ακολουθήσει.

Βασίλης Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed