‘Εντονη κοινή διαμαρτυρία των Δημάρχων Ληξουρίου, Ιθάκης και Σάμης προς την Περιφέρεια, «απαιτούμε και θέλουμε ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση»

Σε σχέση με το προχθεσινό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που αναφέρεται στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Δημάρχων των Ιονίων Νήσων, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας γιατί δεν προσκληθήκαμε στη συνάντηση αυτή.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να καλούνται μόνο οι Δήμαρχοι των τεσσάρων μεγάλων Δήμων και να μην καλούνται οι μικρότεροι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Ο αποκλεισμός μας δεν προσβάλλει μόνο εμάς ως Δημάρχους προσβάλλει κυρίως τους πολίτες της Παλλικής , της Σάμης και της Ιθάκης τους οποίους εκπροσωπούμε. Διερωτούμαστε μεταξύ άλλων:
-Στους Δήμους μας δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τον Ιανό;
-Ποιός κλήθηκε να μεταφέρει στη συνάντηση τα προβλήματα των Δημοτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Δήμους μας;
-Έχουν ενισχυθεί όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία;
-Οι Δήμοι αλήθεια, έχουν ενισχυθεί με τα ανάλογα ποσά που έχουν απολέσει από τη μείωση των εσόδων τους και ποιος κρίνει τις ανάγκες τους;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα έπρεπε να απαντηθούν σε εμάς και με τη σειρά μας να τα μεταφέρουμε στα Δημοτικά μας Συμβούλια και όχι να ενημερωνόμαστε από δελτία τύπου. Απαιτούμε και θέλουμε ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση.

Οι Δήμαρχοι
Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης
Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας
Σάμης, Γεράσιμος Μονιάς – Νέτης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed