Κρίσιμη η κατάσταση στην Κεφαλονιά, δέκα κρούσματα covid 19 εμφανίστηκαν σήμερα, εννέα συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο νοσοκομείο, οι δύο πιο σοβαρά

Καμπανάκι μετά από σχεδόν δύο μήνες χτυπάει και πάλι στην Κεφαλονιά, αφού το τελευταίο εικοσιτετράωρο εμφανίστηκαν δέκα νέα κρούσματα covid 19 στο νησί μας. Ανησυχία επικρατεί και στην Ιθάκη, όπου εμφανίστηκε κρούσμα μετά από πολύ καιρό.
Η κατάσταση στην Κεφαλονιά μοιάζει να ξεφεύγει μετά τα σημερινά κρούσματα, όχι μόνο για τον αριθμό τους, αλλά για το γεγονός ότι εννέα συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο νοσοκομείο Αργοστολίου, ανάμεσά τους και ένας νέος άνθρωπος 27 ετών που έχει βαριά συμπτώματα. Από αυτούς τους εννέα τουλάχιστον οι δύο χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, μια και η κατάστασή τους είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους και ίσως χρειαστεί αύριο ή τις επόμενες δύο ημέρες να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς covid 19. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Αργοστολίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τόσο στο Ληξούρι όσο και στην Σάμη δεν υπάρχει πρόβλημα. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο νομός μας να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο λίγες στιγμές που ανοίξουν τα καταστήματα και τα σχολεία και έναν μήνα περίπου πριν από το Πάσχα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed