Όλοι οι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι εταίροι μας, δικαιολογημένη η αντίδρασή τους για την απουσία τους από την τηλεδιάσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Αναφορικά με την διαμαρτυρία των Δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσίβελη, Σάμης Γεράσιμο Μονιά και Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για την μη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών για την ενίσχυση της αγοράς, των εργαζομένων και των πληγέντων από τον “ΙΑΝΟ”, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δήλωσε:
“Η δική μου πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ήταν να προσκληθούν όλοι οι Δήμαρχοι και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, όπως και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας. Η άποψη του Υπουργού ήταν ότι οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματά τους, έχουν επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά για την γενική παρουσίαση κάποιων κρίσιμων θεμάτων αποφάσισε ο Υπουργός να μετέχει ο Δήμαρχος της πρωτευουσας κάθε νησιού. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν κυρίως να ακούσει τους παραγωγικούς φορείς και να αφιερώσει τον χρόνο σε αυτούς όπως και έγινε. Αυτό το μοντέλο δήλωσε ο Υπουργός ακολουθεί σε κάθε Περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι Δήμαρχοι στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης. Είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν πολλές ευκαιρίες επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με κυβερνητικά στελέχη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού θα ενημερώνει, θα ενημερώνονται και θα υποστηρίζει τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών μας”.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed