Χρήστος Ευαγγελάτος: «Μετά τα βεγγαλικά και τις τυμπανοκρουσίες ήρθε η πραγματικότητα στο Ληξούρι, χαντάκια κινδύνου παραμονεύουν»

Μετά από δέκα (10) χρόνια στο κέντρο του Ληξουρίου και συγκεκριμένα σε τμήματα κεντρικών οδών, είδαμε νέα ασφαλτόστρωση… Γρήγορα κάποιοι πέταξαν «βεγγαλικά». «Το Ληξούρι ενα εργοτάξιο», «Ομορφαίνει η πόλη μας», παλαμακια και τυμπανοκρουσίες.
Φτάσαμε σε κατάσταση να θεωρούμε ανάπτυξη τη συντήρηση. Μας έμαθαν τόσα χρόνια να μην ζητάμε το αυτονόητο. Μόλις ξεκίνησαν τα αυτονόητα, σχολεία και λίγο απο δρόμους αμέσως να αποδώσουμε εύσημα και συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή
1) Είμαστε πλέον Δήμος, υπάρχει ξεχωριστό ταμείο και ξεχωριστή τοπική αυτοδιοίκηση για να αιτηθεί τις ανάγκες της από την περιφερεια ή το υπουργείο. Όλα αυτά είναι αυτονόητα να γίνουν κυρίες και κύριοι
2) Είναι υποχρεώσεις παλαιοτέρων χρόνων που ίδιοι άνθρωποι ήταν στις αποφάσεις του ενιαίου δήμου
Και αφού πέσανε τα βεγγαλικά ας έρθουμε στην πραγματικότητα… Μάθαμε ότι η άσφαλτος μέχρι εδώ ήταν… Όσα βλέπει η πεθερά. Σε άλλο πρόγραμμα θα δούμε επιλεκτικά σε ποιους δρόμους θα βάλουν λίγο άσφαλτο. Έτσι λίγο λίγο… Να μην καλό μάθουμε. Τελευταίο επίτευγμα. Όπου άνοιξαν για να τις νέες σωληνώσεις ύδρευσης, η τακτική είναι η κίνηση της γάτας. Σκάβουμε και κουκουλώνουμε. Αφού ρώτησα για να μην είμαι άδικος, όχι δεν έχει την ευθυνη η εταιρεία ύδρευσης Κεφαλονιάς. Ευθύνη για την πορεία των έργων έχει η τεχνική υπηρεσία του δήμου που με κλειστά μάτια εμπιστεύεται ο δήμαρχος. Λογικό βέβαια, αφού έκαστος στο είδος του. Αλλά μπορεί στο είδος κάποιος να μην είναι τόσο καλός ή ίσως εσκεμμένα να μην είναι τόσο καλός. Στους περισσότερους δρόμους θα δείτε αυτές τις εικόνες των φωτογραφιών. Είναι έξω από το σπίτι μου και η αγανάκτηση έχει φτάσει στα ύψη. Έχουμε καταστρέψει τα οχήματά μας και είμαστε σε επιφυλακή μήπως τα παιδιά μας σκοντάψουν και τραυματιστούν. Κύριοι δεν δουλεύετε για την αυλή του σπιτιού σας. Κλείστε άμεσα τα χαντάκια κινδύνου! Αυτή η κατάσταση είναι έτσι ένα μήνα τώρα… Για τους φίλους που γρήγορα εντυπωσιάζονται και κοινοποιούν με βεγγαλικά. Κακό πράγμα η συνήθεια.

Χρήστος Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed