Επιδοτήσεις 24,2 εκατ. ευρώ σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων, ποια από αυτά αφορούν τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς παραγωγούς

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι συνολικά 24,2 εκατομμύρια ευρώ κρατικές ενισχύσεις θα καταβληθούν για μια σειρά αγροτικών προϊόντων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά από απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.
Οι ενισχύσεις αφορούν το υπαίθριο καρπούζι, mini και obla, την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε τομάτες και αγγούρια και τη βουβαλοτροφία. Για τους δικαιούχους παραγωγούς καρπουζιού και πατάτας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας. Για τους εκτροφείς βουβάλων να διέθεταν τουλάχιστον ένα θηλυκό βούβαλο άνω των έξι μηνών την 30η Ιουνίου 2020. Το ύψος των ενισχύσεων ανά στρέμμα ανέρχεται για το καρπούζι 140€, για την πατάτα 205€, για την τομάτα θερμοκηπιακής καλλιέργειας 500€ και για το αγγούρι θερμοκηπιακής 210€. Για την βουβαλοτροφία θα διατεθούν 620.070€ κατ΄ ανώτατο όριο ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανά βούβαλο θα προκύψει από τον αριθμό των δηλωθέντων ζώων διαιρουμένου δια του ποσού που διατίθεται για την βουβαλοτροφία. Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ορίζονται παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής οι οποίοι έχουν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2020. Ειδικά για τους εκτροφείς βουβάλων δικαιούχοι είναι οι εκτροφείς ελληνικού βούβαλου που είναι εγγεγραμμένοι στο γενεαλογικό βιβλίο της ως άνω φυλής που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από τον Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed