ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ξεσηκώνεται και στα νησιά μας ο κόσμος ενάντια στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου και στον τόπο μας και βοά από διαμαρτυρίες, καταγγελίες και κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, τους επαγγελματίες, τις παραγωγικές τάξεις, τους εργαζόμενους, τους πληγέντες από τον Ιανό και τους υγειονομικούς στα νησιά μας αλλά για τον βουλευτή και την τοπική Νέα Δημοκρατία, άλλα έχουν προτεραιότητα.
6 μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού και τις καταστροφές που άφησε πίσω του, υπάρχουν συμπολίτες μας που υπέστησαν τεράστιες ζημιές αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Ο Βουλευτής, η Περιφερειάρχης κι η τοπική ΝΔ θριαμβολογούν ανακοινώνοντας συνεχώς εκατομμύρια και παροχές, μόνο που ο κόσμος δεν τις βλέπει στην τσέπη του και λίγο πριν την έναρξη της αμφιλεγόμενης τουριστικής περιόδου επαγγελματίες κι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση.
Ο Μύρτος, η Άσσος, η Αγία Ευφημία, η Σάμη, η Πύλαρος και περιοχές στην Ιθάκη βρίσκονται ακόμα σε άθλια κατάσταση και ταυτόχρονα υπάρχουν καταχρεωμένοι επαγγελματίες, νοικοκυριά και συμπολίτες μας που δεν μπορούν ακόμα να γυρίσουν στα σπίτια τους, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν.
Από κοντά και τα τραγικά αποτελέσματα της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση αφού κατασπαταλούν συνεχώς δημόσιο χρήμα χαρίζοντας δάνεια και εκατομμύρια σε κανάλια και κολλητούς με απευθείας αναθέσεις αλλά ούτε ευρώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και για να πληρωθούν οι επικουρικοί, που όταν τολμήσουν να μιλήσουν για όσα πραγματικά συμβαίνουν στον χώρο της υγείας, διώκονται ή απολύονται (χειροκροτούμενοι).
Σε τοπικό επίπεδο, δεν είναι άξιοι ούτε διοικητές να ορίσουν στα νοσοκομεία μας γιατί τσακώνονται ποιανού ο ευνοημένος θα υπερισχύσει, δεν είναι ικανοί ούτε να εξαγγείλουν γενναία κίνητρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο ώστε να προσελκύσουν γιατρούς, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά κι οι αεροδιακομιδές προς αναζήτηση ΜΕΘ είναι σύνηθες περιστατικό. Μόνιμη επωδός η ατομική ευθύνη αφού η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει ποτέ την δική της.
Σε καθημερινή βάση φορείς, συλλογικότητες, αυτοδιοικητικοί, επαγγελματίες, εργαζόμενοι κι απλοί πολίτες ξεσηκώνονται και κινητοποιούνται απελπισμένοι αγωνιώντας για την υγεία, την εργασία, την μόρφωση και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής και την προστασία της.
Αποδεικνύοντας στην πράξη τα ψέματα της κυβέρνησης και την ακατάσχετη υποσχεολογία του βουλευτή, που αναλώνεται σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις και πανηγυρίζει για την στημένη παραπομπή του Νίκου Παππά αλλά δεν τάχθηκε στο πλευρό των πολιτών ούτε για την απόσυρση των δασικών χαρτών.
Ήρθαν στην εξουσία γιατί εξαπάτησαν τους πολίτες με εθνικιστικές κορώνες και την τυμβωρυχία που διέπραξαν με τους νεκρούς στο Μάτι. Σήμερα που έχουμε ξεπεράσει τους 8.000 θανάτους κι έχουμε φτάσει το 1,3 εκ. ανέργους, που ανέβασαν πάλι σε δυσθεώρητα ύψη το δημόσιο χρέος και διαλύεται ο κοινωνικός κι ο παραγωγικός ιστός της χώρας, κυβερνούν ακόμα χάρη σε όσους μπουκώνονται από τον κρατικό κορβανά και το ΚΙΝΑΛ, που ξέπεσε στο ρόλο της ουράς της ΝΔ.
Έχουν στήσει ένα σκηνικό τρόμου και βίας και προσπαθούν να ελέγξουν και να φιμώσουν τον κόσμο δια ροπάλου αλλά κοντοζυγώνει η ώρα τους.
Η αναποτελεσματική καραντίνα που επέβαλλαν χωρίς σχέδιο και στρατηγική, δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την οργή του κόσμου και σαν ορμητικό ποτάμι θα συμπαρασύρει στο διάβα της την αλαζονεία, την διαφθορά, την διαπλοκή, την ανομία, την συγκάλυψη εγκλημάτων κι ευθυνών και θα τιμωρήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ που κατέστρεψαν τις ζωές μας, διέσυραν την χώρα διεθνώς και την γύρισαν δεκαετίες πίσω.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed