«Πράσινο φως» για την πρωτιά ανόδου του τουρισμού στην Κεφαλονιά μας

Τα καλά νέα για την προβλεπόμενη τουριστική κίνηση το 2021 στην Κεφαλονιά μας, που αφορά άμεσα ή έμμεσα την ευημερία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού συμπατριωτών μας, τις τελευταίες εβδομάδες δε σταματούν να μας εκπλήσσουν.
Η αρχή έγινε στα μέσα Μαρτίου όπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η Κεφαλονιά μας αναφέρθηκε πρώτη στις προτιμήσεις των Βρετανών για τις φετινές τους τουριστικές διακοπές. Μάλιστα στο ίδιο δελτίο ειδήσεων έγινε λόγος για δημοσιογραφικές πληροφορίες για άνοδο της τουριστικής κίνησης από τους Άγγλους στην Ελλάδα συνολικά το 2021 κατά… +200%! Γεγονός, που μας χαροποίησε στο νησί μας ειδικότερα καθώς όπως είναι γνωστό προσελκύουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ελλάδας, Άγγλους τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας που θα θελήσουν να ρισκάρουν ταξίδι στο εξωτερικό καθώς αυτοί θα έχουν εμβολιαστεί από τους πρώτους σ’ ολόκληρο τον κόσμο κατά του Κορονοϊού. Αν αυτό δεν μας ικανοποιεί, τι να πουν στην γειτονική Ζάκυνθο που προσελκύει κατά βάση νεαρούς Άγγλους τουρίστες που θα εμβολιαστούν τελευταίοι εκεί ή στη Κρήτη όπου κάνουν διακοπές οι πρωτίστως οι Γερμανοί τουρίστες που έχουν ήδη μείνει κατά πολύ πίσω στους εμβολιασμούς τους;
Όμως, τα καλά νέα για την Κεφαλονιά μας δεν σταματούν στις παραπάνω θετικές ειδήσεις και αναλύσεις. Συνεχίζονται με τις νέες δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Αγγλικό τύπο (Daily Mail) όπου από πηγές της Βρετανικής Κυβέρνησης αναφέρεται ότι η Ελλάδα συνολικά μαζί με τις ΗΠΑ, τη Μάλτα και τα νησιά της Καραϊβικής θα μπει στην “πράσινη λίστα” για τα ταξίδια στο εξωτερικό που θα ανακοινωθούν από τη Βρετανική κυβέρνηση τον επόμενο μήνα όπου οι επιβάτες δε θα υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα, μεταξύ των σημαντικών άλλων πλεονεκτημάτων, επιστρέφοντας στη χώρα τους από τα ταξίδια αναψυχής τους που θα αρχίσουν πιθανότατα στις 17 Μαΐου. Έτσι, με το στοχευμένο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 14 Μαΐου οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο ιδανικές για τον τουρισμό στην Κεφαλονιά μας και από σχετικά νωρίς φέτος. Κατά την άποψη μου οι κυβερνώντες του νησιού μας θα πρέπει να προβάλλουν στους παραδοσιακούς Άγγλους τουριστικούς φίλους μας την σχετική ηρεμία και τις εξαιρετικές παραδεισένιες ομορφιές της φύσης που μπορούν να βρουν στο ακόμα χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης και ασφαλές νησί μας. Έτσι, προσωπικά δεν αποκλείω με όλα τα παραπάνω “πράσινα φώτα” που βλέπουμε η τουριστική άνοδος του τουρισμού στην Κεφαλονιά μας φέτος, με τη βοήθεια και των τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού μας, να είναι σε ποσοστό ανόδου από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, στην Ελλάδα!

Σπύρος Καγκάδης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed