Διαβατήριο για το Πάσχα θα είναι τα self test και οι εμβολιασμένοι

Θετικοί ως προς το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και των περιφερειών είναι η κυβέρνηση, η οποία ποντάρει στη χρήση των self tests προκειμένου να επαναλειτουργήσουν κι εκείνα τα μαγαζιά που είναι ακόμη κλειστά.
Άλλωστε κυβερνητικά στελέχη έχουν εκφράσει ότι είναι υπέρ της επανεκκίνησης αλλά όχι με κόστος τις ανθρώπινες ζωές. Βλέποντας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ότι τo self test μπορεί κυριολεκτικά να προλάβει καταστάσεις, η κυβέρνηση επιδιώκει από την ερχόμενη εβδομάδα να σηκώσουν ρολά τα κέντρα αισθητικής, τα φροντιστήρια, καθώς και όλα τα εμπορικά καταστήματα. Όσον αφορά το Πάσχα και αν θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε άλλο νομό, οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι λίγες μέρες πριν από τη Μ. Εβδομάδα θα έχουν πιο καλή εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και το ιικό φορτίο. Ήδη τα στοιχεία που συγκεντρώνουν είναι ικανοποιητικά, ενώ ευελπιστούν να γίνουν και βήματα χαλάρωσης στα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να αποσυμπιεστούν από τους βαριά νοσούντες από κορωνοϊό. Πάντως ήδη κάποιοι επιστήμονες λένε «ναι» στο άνοιγμα των περιφερειών, υπό προϋποθέσεις, ενώ, όπως φαίνεται, και η κυβέρνηση επιθυμεί να λειτουργήσουν εκ νέου οι νομοί και να επιτραπούν τα ταξίδια στη χώρα.
Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι στιγμής είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και οι πολίτες να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους για τις γιορτές του Πάσχα. Αυτή θα είναι και η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να δώσουν το… πράσινο φως. Ήδη αρμόδια υπουργεία καταρτίζουν το σχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούν να γίνουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με σημαντικό ρόλο να παίζουν τα self tests. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι σε περίπτωση ελέγχου στις πύλες εξόδου των νομών οι πολίτες να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία οι ειδικοί θα έχουν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία στα χέρια του.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed