Αναγνώριση του 3ο Γυμνασίου Αργοστολίου για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Δεκτή έγινε η αίτηση του Σχολείου μας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τον φορέα διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ στην Ελλάδα, χάρη στην οποία το 3ο Γυμνάσιο αποκτά τη διαπίστευση ERASMUS για την επόμενη φάση του Προγράμματος 2021-2027.
Τον προηγούμενο Οκτώβριο το Σχολείο μας, υπέβαλε σχετική αίτηση προς το ΙΚΥ προγραμματίζοντας για τα επόμενα 7 έτη τις δράσεις του στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων επισκέψεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Σκοπός του ERASMUS+ είναι η βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών, η προώθηση της γνώσης, της δημοκρατικής συμμετοχής, της επαφής με την κοινή ευρωπαϊκή μας κληρονομιά, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Επιπλέον, η καλλιέργεια γλωσσικών δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες και, βεβαίως, η χαρά της επικοινωνίας και της επίσκεψης άλλων σχολείων και χωρών.
Το Σχολείο μας εκπονεί ήδη 3 Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Λόγω της πανδημίας η συνεργασία μας μπορεί να γίνει μόνο μέσω Διαδικτύου, όπως και έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα με τα σχολεία της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αν και η διαδικασία είναι κάπως άχαρη, τόσο οι συμμετέχοντες μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί κερδίσαμε πολλά. Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να συναντηθούμε όλοι από κοντά και να φιλοξενήσουμε τους ξένους φίλους μας στις ομορφιές του νησιού μας.
Ακολουθεί η κατάθεση της εμπειρίας της μαθήτριάς μας ¨Ελενας Φραγκισκάτου (Α΄τάξη), που συμμετέχει στο Πρόγραμμα μετά την τελευταία συνάντηση: «Όλο το πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα ήταν συναρπαστικό και πρωτόγνωρο. Ήταν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, από το οποίο όλοι βγήκαμε κερδισμένοι. Σίγουρα ήταν μια εμπειρία που θα την ξαναζούσα. Όλες οι μέρες του προγράμματος ήταν ξεχωριστές και η κάθε μία μας πρόσφερε διαφορετικές γνώσεις. Προσωπικά αγάπησα την Τρίτη μέρα όπου προσπαθήσαμε να μάθουμε ελληνικές λέξεις στους μαθητές από τις άλλες χώρες. Μου έκανε περισσότερο εντύπωση η οργάνωση του προγράμματος από τους καθηγητές καθώς και η πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν ο τόπος. θα ήταν υπέροχα να επισκεπτόμασταν τις χώρες των άλλων μαθητών!! Ας ευχηθούμε να το ζήσουμε σύντομα».

Η Διευθύντρια, ο Υποδιευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ιστοσελίδα σχολείου -> http://3gym-argost.kef.sch.gr/wordpress/2021/03/30/accredetation2021/

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed