Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη θα βρεθούν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας μετά από μήνυση του εργολάβου του Μαντζαβινάτειου

Την αμέριστη συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, οι οποίοι έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ανάδοχος που ανέλαβε την επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.
Εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, συζητώντας το θέμα που εισήγαγε η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων” κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr. Με το ομόφωνο ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την εκτίμησή του στην μεγάλη διαχρονική συμβολή των εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια μακρά περίοδο υποστελέχωσης, έλλειψης εξοπλισμού, δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας. Επιπρόσθετα απευθύνει το Ψήφισμα στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να επιληφθεί του προβλήματος που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη εργολαβία, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται το έργο της επισκευής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρο Τραυλό, έφεραν σε γνώση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή όπως και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη για τα εν λόγω συμβάντα και ζήτησαν την εξέταση εκ μέρους τους της υπόθεσης αυτής με τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το έργο. Τέλος, αποφάσισε το παρόν ψήφισμα να δοθεί στην δημοσιότητα, να αποσταλεί στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στους Συλλόγους Εργαζομένων των Π.Ε. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το ψήφισμα έχει ως ακολούθως:
“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκτιμά την μεγάλη διαχρονική συμβολή των εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια μακρά περίοδο υποστελέχωσης, έλλειψης εξοπλισμού, δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας και πολλές φορές σε συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία και την ασφάλεια τους στους εργασιακούς τους χώρους. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, οι οποίοι έπραξαν ορθά το υπηρεσιακό τους καθήκον αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ανάδοχος που ανέλαβε την επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός στις ανάγκες των εργαζομενων και απευθύνεται στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να επιληφθεί του προβλήματος που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη εργολαβία, με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται το έργο της επισκευής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στην δημοσιότητα, να αποσταλεί στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στους Συλλόγους Εργαζομένων των Π.Ε. της Περιφέρειας”.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed