ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Καταρρέει το αφήγημα Κράτσα και κυβέρνησης για την δήθεν νομιμότητα των αποφάσεων του ΦοΔΣΑ

Με απόφαση της, στις 22/4/2021, η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ και των δυο Δημοτικών Συμβούλων Κεντρικής Κέρκυρας εναντίον αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ.
Αυτό αποτελεί την δικαίωση του αγώνα ενάντια στο πραξικόπημα της διάλυσης ενός επιτυχημένου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια, αρχικά με την Διαδημοτική και στη συνέχεια με την ΕΔΑΚΙ. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως ο μεγάλος νικητής είναι η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα η Πρωτοβάθμια, επιβεβαιώνοντας ότι οφείλει και πρέπει να συνεχίσει ως ο θεσμικός στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο αποφάσεις, που στηρίζονταν στο άρθρο 93 του Αντί-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη νομιμοποιούσαν της υφαρπαγής του έργου του Δήμου Αργοστολίου για την «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» και τη δημοπράτησή του από τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων με το οποίο η κυβέρνηση και η ΠΙΝ/ΚΡΑΤΣΑ επιχειρούν την βίαιη μεταβίβαση της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προκλητική καταπάτηση νόμων και διατάξεων από το σύστημα ΝΔ/ΚΡΑΤΣΑ ,για την προώθηση αυτού του σχεδίου που στόχο έχει την κερδοφορία συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος της τοπικής κοινωνίας γίνεται πλέον ολοφάνερη και στον ποιο δύσπιστο πολίτη.
Με βάση την προαναφερθείσα απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 είναι αυτονόητο ότι η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισμού του έργου από τον ΦΟΔΣΑ δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει την διαδικασία αφού δεν είναι νόμιμες:
Η απόφαση για την «λύση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΔΑΚΙ ΑΕ και Δήμου Αργοστολίου για το έργο πράξη: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που λήφθηκε στις 13/11/2020 κατά την 2η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ.
Η με αριθμό 5/13-1-2021 απόφαση «Αποδοχή της εγκεκριμένης μελέτης του υποέργου «έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και επέκταση ΧΥΤΥ –ΟΕΔΑ Κεφαλονιάς, έγκριση της διακήρυξης – τευχών δημοπράτησης και εξουσιοδότηση της κας Προέδρου» η οποία λήφθηκε στις 13/1/2021.
Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναστείλει τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ να αφουγκραστεί τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed